Navigând pe internet și căutând după un job dai uneori de tot felul de șmecheri care vor să facă bani pe tine. Am văzut anunțul la ExclusiveJobs.net pe Facebook și zic că hai să aplic și eu. Că doar nu mi-o strica bani în plus. Mai ales că era vorba despre contribuirea și mentenanța unui softwer. Adică un job în IT.

În realitate nu este decât un scam nenorocit. O șmecherie pentru botaniști. Dacă ai pus botul nu doar că nu câștigi nimic dar mai și pierzi fiind defapt vorba de jocuri de noroc. Mai exact de a juca la ruletă. Spune-ți-mi vă rog câți oameni ați văzut că s-au îmbogățit la ruletă, la casino. Însă am să vă spun o mulțime care au pierdut-o și pe măsa.

Așa că zic pas. Dacă vreți utiați-vă și AICI pe Trustpilot să vedeți ce pot nenorociții. Mai degrabă mergeți pe altceva decât să aplicați la acest job și să vă lasați prostiți. Aceștia profită de naivitatea oamenilor. Și de prostia lor pentru a trage bani de pe ei și nu mai țin cont că unii își pun speranța în ei deoarece au familii și copii de crescut. În timp ce ei o ard prin insule.

De aia vă zic să vă feriți și voi de astfel de joburi, chiar dacă au anunțuri pe Facebook și vă promit și marea și sarea din ea. Asta până vă iau banii legal. Pentru că prostesc lumea legal.

Mai degrabă căutați de exemplu pe Google, ExclusiveJobs.net păreri sau opinion. Și ve-ți vedea acolo.

Vă sfătuiesc ca înainte de a aplica la un job sau a vă duce undeva să lucrați să căutați păreri pe net și opinii despre acel angajator. Dacă plătește sau nu. Dacă este scam sau nu. La fel și la joburile ce necesită prezența fizică. Mergeți și întrebați mai întâi dacă sunt serioși cu banii. Că până la urmă acest lucru estce cel mai important. Să vă dea salariul din care să trăiți. Să puneți ceva pe masă.