Eu nu lupt pentru naziști, eu nu lupt contra naziștilor, eu lupt, port o luptă pentru om. Pentru trupul lor cel fizic și pentru sufletul lor. Fiecare este om, indiferent de rasă, de religie, nu poți lăsa un om la nevoie. Ție dacă ți-ar cere apă un rus sau un ucrainian, nu i-ai da?

Ne-am pierdut. Am fost învățați că ăia, nația aia e rea, că nația aia e bună. Toate sunt bune. Am mai spus, nu poți categorisi un om în funcție de nație, pentru că vei fi băgat la rându-ți într-o oală într-o oală în care nu ai vrea să fii.

Afară e cald. Par nepăsător. Țara arde și baba se piaptănă. Ne pierdem pe rând identitatea oare? Am întreba pe cineva astăzi, care îi ieste numele și a durat până să răspună…Suntem numere.

Nu propăvăduiesc nimic aici. Uneori am zile mai grele, uneori pur și simplu nu sunt eu, sunt cei care mi se adresează sau cei cu care interacționez.

Când vreau să fiu eu…

Privim greșit treaba, Nu vreau să-ți bag pe cât idei dragă cititorule. Nu le vrei nu le primi.

Cui nu-i place să fie respectat? Spune-mi un om căruia nu-i place comfortul? Spune-mi un om, unul singur, căruia nu-i place să-i fie bine? Unul singur. Și eu am să-l conving să nu mai fie așa.

E firesc să te enervezi. Și eu o fac. Nu e firesc să fii inuman, să ai un comportament inuman. Pentru că atunci când ai un comportament inuman, și dacă mai ești si singur în barcă, scuipi contra vântului.

Măcar dacă vrei să faci un rău, asigură-te că nu ești singur. Nah, poftim, că te-am învățat și cum să fii și să faci rău. Însă dacă ești om între oameni, luptă pentru cel de lângă tine, pentru că pentru tine lupți. Când faci rău cuiva, defapt ție îți faci.

Tata m-a învățat așa: nu fă rău la nimeni cât trăiești. Mama m-a învățat că dacă îmi rup un picior, ea mi-l rupe pe al doilea.

Fiți buni și bânzi unii cu alți. Nu e o slăbiciune bunătatea. Însă țineți la viața voastră. Nu există așa ceva precum spirit de sacrificiu. Cel mai mare sacrificiu pe care îl poți face este să lupți până la capăt.

Și am mai spus, când cineva crede într-un lucru, pentru el există acel lucru. Când cineva nu crede, pentru el nu există.

Suntem oameni, toți simțim setea, toți simțim foamne. Dacă poți să faci un bine fă-l. Și așteaptă-te să fi scuipat sau badjocorit pentru binele făcut. Am ajuns asemenea vremuri în care e greu să faci și bine.

Eu sunt eu. Și lupt pentru că mi-ar plăcea să le fie bine tuturor. Să se simtă toți împăcați. Să fie toți mulțumiți cu ceea ce fac, să muncească dacă vor să aibă mai mult. Pentru că dacă umanitatea se pierde, pentru că dacă ne dăm viața pentru niște hârtii, pentru că dacă nu ținem la cel de lângă noi precum ținem la noi înșine, nu doar suferim, dar ne ucidem unii pe alții, din punct de vedere spiritual.

În încheiere, v-aș ruga să nu mai ascultați de cineva care vă zice să faceți un lucru rău, spune-ți mai întâi: să o întreb pe mama sau soția să văd dacă mă lasă.

Nu am luat-o razna. Țin la voi. Nu vă bateți joc de bunici, pentru că ei au crescut rodul pământului cu lacrimi, au udat ogoarele cu lacrimi și cu sânge. Apoi, noi să-l vindem și să cheltuim banii pe tâmpenii?