Din păcate pentru noi nu beneficiem încă în școli de educație financiară, cel puțin nu de cea care avem nevoie. Bineînțeles, există facultăți de finanțe și economie, însă în școlile primare, gimnaziale sau liceu nu există așa ceva. Poate în liceu ceva, dar nu ce avem nevoie.

Banii nu sunt totul. Acest lucru ar trebui să-l știm în primul rând. Un argument pro bani ar fi faptul că fără bani nu poți cumpăra. Pentru hrană, haine, și alte cele, ai nevoie de bani. Pe de cealaltă parte în cazul în care rămâi undeva în pădure și trebuie să supraviețuiești nu ai ce face cu banii, ci depinzi de cel de lângă tine sau de tine însuți.

Acum că au fost expuse cele două argumente pro și contra, să vorbim despre ce ar trebuie să facem pentru a fi mai împliniți din punct de vedere financiar.

Economisirea este de bază atunci când vine vorba de bani. Este un lucru universal valabil și este o chestie de bază. Din cele mai vechi timpuri țările aveau vistierii, adică un fel de rezerve de care se puteau folosi la nevoie. De ce nu ai avea și tu?

Economisirea însă nu este totul. E bine să și produci ceva. Joburile sunt cele care se folosesc în principal în ziua de astăzi pentru a primi bani. Aduci un serviciu și primești bani de la angajator. De asemenea mai poți avea o afacere sau orice altă sursă legală de bani.

Lăsând poliloghia la o parte, iată ce ar trebui să faci pentru a fi împlinit din punct de vedere finaciar:

#1 Muncește cât mai mult în programul stabilit. Munca este întotdeauna benefică sănătății finaciare, indiferent de domeniu. În cazul în care ești sportiv îmbunătățește-ți performanțele. În cazul în care muncești la o firmă muncește cât mai mult și mai bine. Fii interesat/ă să-ți faci cât mai bine treaba pe domeniul tău.

#2 Economisește. Asta înseamnă să nu cheltui tot ce ai și să fi nevoit să te împrumuți. Pune deoparte bani albi pentru zile negre. Ideal ar fi să ai cel puți 200 LEI la tine în portofel într-un buzunar secret, pentru chestii neprevăzute.

#3 Investește. Caută să investești. Interesează-te în ce poți băga bani pentru a scoate profit. Întreabă pe cineva care deja a făcut-o sau caută pe net.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank