A nu se crede că vreau să fur pâinea de la gură bloggerilor nișați pe review-uri. Defapt, nici nu aș avea cum, că ei sunt de prea mult timp în branșă, iar eu nu mă ocup cu asta. Recenzez doar obiecte pe care le folosesc, sau le-am folosit.
Nu sunt un review-blogger. Defapt nici nu știu dacă sunt blogger. Mai mult scriitor. Așa mă consider. În fond scriu. Nu? Lăsând introducerea ironico-patetico-argumentativă, vă spun despre laptopul pe care mi l-am cumpărat de pe eMAG și pe care îl consider cea mai bună investiție a mea de până acum.
Este cu SSD și nu cu HDD. Asta este și ce am vrut eu de la un laptop, de la următorul laptop pe care aveam să-l cumpăr. Asta îmi doream, un laptop cu SSD și să fie și HP. Și asta am cumpărat. A și cu mai mulți GB la memoria RAM.
Partea faină este că l-am cumpărat la un preț fain, aproximativ 1150 RON. Acum prețul a crescut cu 400 RON și eu l-am ginit când a apărut prima dată pe eMAG la prețul inițial. Deși era doar cu ridicare din Showroom-ul din Suceava, din Iulius Mall Suceava, am mers după, l-am achitat, și am plecat cu el sub braț.
HP-ul are un display full HD IPS pe care nu se prea pune praful și nu prea rămân urme la atingere. Procesorul grafic este un Intel® UHD Graphics 600. Cu 8GB RAM, rulează foarte repede. Nu se pretează însă la jocuri sofisticate, editare video sau programe grele. Poate fi folosit însă cu succes pentru uz casnic, scolari sau studenti, sau de ce nu scriitori și bloggeri, care mai au din când în când de editat câte o imagine, pentru ei.
Capacitatea SSD-ului este de 256 GB, mai mult decât suficientă pentru genul mai sus amintit de utilizare. Sunetul din boxe se aude clar, fiind HD. Microfonul integrat însă nu este de calitate, înregistrările ieșind cu distorsiuni. Așa că dacă aveți de înregistrat vocal cu el va trebui să vă cumpărați un microfon ceva mai Ok, separat.
Camera web este HD. Porturile sunt cele enumerate mai jos:
2 x USB 3.1
1 x HDMI
1 x RJ-45
1 x USB type C
1 x Audio Out/Microfon
Diagonala display 15.6 inch
Antena Wi-Fi este bunicică și reușește să detecteze rețele la o mai mare distanță decât ce am avut eu până acum. Momentan i-am atașat o tastatură separată și un mouse optic Logitech. Mouse-ul e mai practic decât cu Touchpad-ul dar îl și protejez în acest fel pentru a-l putea folosi un timp mai îndelungat.
Sunt mulțumit de el. Ceea ce mă deranjează este înghesuirea tastelor. Probabil este așa până mă obișnuiesc cu el, laptopul mai vechi având spațiile mai largi între taste. În rest totul e Ok pentru ce am eu nevoie.
Vi-l recomand cu drag dacă, căutați un laptop pentru uz casnic, sau profesional, care să nu necesite folosirea de programe sau jocuri mari, ce necesită multe resurse, și o placă video Pro. Îl poți comanda AICI.
Comenteaza