După revoluție, în secul 19, au apărut intreprinderile patronate de către marii industrtiași. Astfel oamenii care erau angajați acolo deveneau supușii patronilor în timpul orelor de program. Nu erau legi clare care să combată hărțuirea sexuală la locul de muncă, exploatarea, și alte aspecte negative care se ivesc uneori într-un asemenea situație.

Fie ele cât de mari, cât de întinse, cât de perfect construite, marile afaceri, aproape toate, au dispărut, lăsând loc noilor tehnologii, noilor moduri de a lucra. Unele s-au păstrat și au evoluat altele au dispărut cu totul. Astăzi scriu despre durabilitatea unei afaceri.

Indiferent de locul în care te naști, cu ce te ocupi contează cel mai mult când vine vorba de o afacere. În vechile întreprinderi se făceau de exemplu țesături. În secolul 20 s-au modernizat, iar acum au evoluat, în așa fel încât foarte rar este nevoie de intervenția factorului uman.

Ceea ce contează cel mai mult într-o afacere este ideea, și cu ce te ocupi. Meseria de apicultor nu va dispărea cât timp omul v-a trăi pentru simplu fapt că omul comunică cu albinele, iar apicultorul le știe năravul, știe să se ocupe de ele, este ceva acolo care numai el poate face și nici nu poate fi vorba de vreo mașinărie care să-l înlocuiască.

Este o mesrie sigură iar apicultura este o afacere sigură. La fel se poate spune și despre alte meserii, precum cea de scriitor. Meseria de scriitor, de poet de publicist, nu o poate înlocui vreo mașină pentru simplu fapt că oricât de bine ar scrie inteligența artificilă dacă un text este scris de om sau nu se cunoaște.

Durabilitatea unei afaceri, oricărei afaceri poate fi discutată și în cazul în care se alege o nișă, un domeniu, cât mai dificil de întrecut de vreo mașinărie, atunci este mare și poate fi lăsată și moștenitorilor. În cazul în care se ocupă de moment, și în cazul în care ține de tehnică, aceasta nu prea poate fi durabilă pentru că tehnica a fost și este un domeniu care evoluează extrem de repede și în defavoarea celui care se ocupă de ea.

Este foarte greu să penetrezi piața în orice afacere. Durabiliatea unei afaceri așadar depinde în mare măsură de domeniul pe care ți-l alegi.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank