Avorturile sunt o soluție medicală la o problemă socială. Din punct de vedere religios ele nu sunt acceptate fiind un păcat extrem.

Legea permite avorturile iar medicina le pune în practică practicându-le până la o anumită lună din sarcină, până atunci când gravida prezintă risc, iar riscurile sunt prea mari.

De ce vorbesc despre avorturi?

Vorbesc în primul rând pentru că nu prea sunt de-acord cu asta. Și am să dau aici numai un singur exemplu. Cel al lui Motzart. Mama lui a fost îndemnată să-l avorteze, aflându-se la cea de-a șapte-a sarcină nereușită și considerând-ul un eșec biologic. Cine s-a dovedit a fi cel mai mare muzician al tuturor timpurilor? Cel care avea să compună și surd fiind? Vreți să mai dau exemple de îndemnuri la avorturi pe care mamele nu au dorit să-l facă? Mai sunt.

Avorturile sunt o problemă socială. Prevenirea unei sarcini nedorite, prin diverse metode fie ele chirurgicale sau medicamentoase nu mai sunt o noutate. La fel cum nici simplul prezervativ nu este un lucru nou.

Aici este însă altă problemă. Ceva mai sensibilă. Și anume problema religiei. Se cuvine oare?

Este o întrebare și un răspuns pe care încă majoritatea nu-l știm.

Religia ne spune că nu. Actualitatea societății în care trăim se constituie într-o neinformare asupra acestui aspect asupra tinerilor, sau luarea în râs.

Nu este însă un lucru de luat în râs iar evitarea unei sarcini poate avea consecințe de natură psihologică asupra ambilor parteneri. Este în firea omului, a bărbatului și femei ca după ce fac dragoste să rămână însărcinați. Or luarea deciziei de a se feri de o sarcină este un lucru în afara firii. Și știm că tot ce este în afara firii nu duce neapărat la lucruri bune.

Mi-a venit ideea acestui articol gândidu-mă și ascultând muzică de Motzart și citindu-i biografia. Dacă acest copil a ar fi fost avortat lumea așa cum o știm astăzi nu ar mai fi fost.

Influența muzicii sale depășește cu mult granițile auditive. El a influențat nu doar generații de oameni prin muzica lui ci și oameni care prin natura lor, fie că au fost lideri politici, cercetători sau de altă natură au influențat mai departe. Și în bine.

Totul pentru că mama sa nu a renunțat la el și nu a dorit ca acesta să fie mort chiar încă dinainte de a se naște.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank