Ating acest sensibil subiect. Acest butoi cu pulbere al Romaniei. Acesta e subiectul de astazi. Stati linistiti. Nu o sa pun sare pe rana. Nu pe cea care credeti voi. Ci pe alta. Mult mai profunda si mult mai…

Ar trebui sau nu sa ne gandim la o unire? Personal cred ca Basarabenii nu sunt pregatiti pentru o unire. Ei vad asta ca pe o treaba pe care pur si simplu nu sunt pregatiti sa o administreze. Totusi o vor. Sau cel putin vor sa militeze pentru ea. Cel putin o parte din ei. Cei in care s-a trezit spiritul revolutionar.

Dar treaba nu sta chiar asa. Romania nu e Moldova si Moldova nu e Romania. Nu zic ca nu am fi pregatiti pentru asta. Pentru ca romanii sunt pregatiti pentru orice.

Zic doar ca nu asta se vrea in majoritate la nivel de populatie de rand la ei.

Am avut experienta de a vedea la mine in oras un grup de 2 moldoveni, daca pot sa-l numesc grup, care au arborat un steag, nu stiu cu ce drept, ca m-am si enervat. Si militau respectabilii pentru unirea, ATENTIE, a Romaniei cu Basarabia. Nu, nu a Basarabiei cu Romania.

Din experienta personala pot spune ca Moldovenii tot timpul se plang ca nu au bani, sunt saraci si batuti de soarta. Atentie, nu toti, dar multi. Nu zic ca nu o fi si asa.

Dar de la asta pana la a arbora insemnele nationale cu nu stiu sincer ce drept, caci trebuie sa ai un drept si trebuie sa o faci in virtutea legii tarii respective, asta daca iti pasa de tara cu care vrei sa te unesti.

Cu ce drept vii tu in tara la mine sa te uiti nici macar rece, ci urat la mine in cartier, hai sat, caci e pe jumatate zona rurala. Asta dovedeste ori incompetenta celor care i-au trimis, caci nu au stiut sa-i aleaga, ori ceva probleme la cap daca au facut-o din proprie initiativa.

Ca sa concluzionez…NU sunt de-acord cu unirea Basarabiei cu Romania. Cel putin nu pentru moment. Ca idee e buna unirea. Dar in contextul actual nu se potriveste.

O seara buna domnilor!