Despre stillul de viață minimalist

Am citit despre minimalism pentru prima oara cam cu vreo doi ani un urmă. Ciudat că nu am auzit de acest stil de viata pâna atunci deşi este răspandit pe intreg mapamondul iar unii adepți îl promoveaza prin bloguri cam cum propăvaduiau apostolii creştinismul. Cu patimă. Şi mai şi castigă bani frumoşi din această treabă.

Ce este minimalismul? Daca te uiți pe Wikipedia s-ar putea să gaseşti o descriere satisfăcatoare sau care chiar să-ți explice bine ce e. Eu nu m-am uitat.

Cum concep eu minimalismul? În primul rând este un stil de viață. Un stil de viață care se poate manifesta atât în modul de viață cât şi în artă, design sau alte domenii.

O să vorbesc în acest articol în primul rând despre modul de viață minimalist. Conceptul nu este unul nou.

Să încep cu spațiul de locuit, mobila, haine şi cele de pe lângă casa omului. În primul rând apartamentul sau camera ar trebui să aibă doar strictul necesar. Şifonier şi pat in dormitor. Hainele din sifonier doar două rânduri, unul fiind de purtat şi unul de schimb. Lenjeria intimă: două perechi, sosete: doua perechi. De fiecare dată când faci duş speli sosetele şi lenjeria intimă (să le ai pe ziua următoare curate) şi le schimbi cu cele uscate pe care le-ai spălat cu o zi înainte.

Încălțămintea o pereche. Care trebuie păstrați curați.

O pijama. Un fes si o şapcă. Si o pereche de ochelari daca vrei sau/si un ceas.

Ca electronice un smartphone, un laptop, un frigider şi o masină de spalat sunt de ajuns pentru un stil de viață simplu. Dacă vrei neaparat poti avea şi un televizor.

Totul ar trebui să fie cât mai puțin şi doar strictul necesar. Dacă ai carți de citit, haine sau orice alte obiecte prea multe incearcă să te debarasezi de ele dacă vrei să duci un stil de viață minimalist – un stil de viata simplu si curat.

În baie ar trebui să ai doar un săpun (sau un flacon de gel tip 3 in 1, cu care te poți spăla pe corp, păr şi te poti şi bărbieri), un prosop, pastă ăi peria de dinți si aparatul de bărbierit şi hârtia igienică. Şi o unghera e necesara.

În bucătărie o farfurie şi un castron de persoană. O cana. O lingură, o furculiță şi o linguriță. O lavetă şi un burete. O soluție de spălat vesela. Mop şi matură.

În camera de zi: o canapea, o masă pentru oaspeți si o mobilă pentru televizor (la care poți viziona un meci sau un film dacă eşti cinefil). Ca să înverzeşti camera poți avea şi un ghiveci cu o floare.

În dormitor: un pat dublu şi un sifonier cu oglindă. Eventual şi o noptieră pe care sa pui o cană cu apă şi telefonul.

Încearcă să fi simplu, minimal, curat şi ordonat în tot ceea ce faci. Când duci un stil de viață minimal e mai simplu de păstrat curățenia şi ordinea. Când ai totul clar şi simplu vei fi mai productiv si astfel vei avea mai mult timp, pentru tine, ocupație şi familie.

Când cumperi un produs, fie el articol de îmbrăcaminte, electronic sau mobilă să fie unul de calitate superioară care să te țină mai mult (chiar dacă prețul pentru astfel de produse e mai mare).

Cam astea sunt caracteristicile stilului de viata minimal.

Voi ați adopta un asemenea stil de viață?

2018-06-29T23:19:00+00:0029 iunie 2018|Lifestyle|

Lasă un commentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.