Să facem așa o mică retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în țara vecină. Rusia anunța că va ataca, apoi dezmințea zvonurile. În cele din urmă a atacat. Tancurile se puteau vedea clar din satelit.

Interesul care a fost? Cred că ar trebui să privim mai în profunzime problema. La o primă analiză am putea spune că e că interesul era pur de natură teritorială și că Rusia vrea să se extindă, ca imperiu. Dacă e să intrăm un pic mai profund în problemă vedem că Rusia era cât pe ce să aibă la poartă NATO.

Dacă este să ne luăm după câțiva foarte puțini aflăm că Ucraina nu e chiar ușă de biserică și că făcea trafic de persoane, și se ocupa cu tot felul de măgării. Ca un trăitor a ceea ce s-a întâmplat, pe lângă graniță cu ei, nenții ucrainieni venea cu mașinile scumpe de sute de mii de EUR și cu bagaje ticsite cu EUR și aur. Deci zvonul că ei ar fi cam natzi, nu e chiar fals, și fără foc nu iese fum.

Într-o discuție privată cu un bătrân care știa destul de multe, ocazională, pe teme politice, mi-a confirmat bănuiala că Ucraina nu e chiar curată, și că zvonurile nu sunt chiar zvonuri și au un sâmbure de adevăr.

Și mai spun una și închei, totul ar putea fi o mascaradă, un mare teatru cu efecte în realitate și cu gloanțe adevărate, urmând a sacrifica viața în lupte a unor oameni care au familie și copii, care ar fi stat bine și la casa lor.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank