Ii iau apararea Domnului Prim-ministru Ciuca in mod ferm! El este militar. Si nu cred ca a fost nici purtator de cuvant al MApN, treaba lui e sa traga cu arma si sa conduca armate, nu oratoria.

Dumnealui este educat sa APERE TARA si cetatenii ei, nu sa „va gadile voua frumos urechile”, vorba lui Caragiale.

A urmat un ordin cand a intrat ca Prim-ministru.

Daca a fost pus in functie a urmat un ordin.

Treaba guvernantilor, a stafului, era sa-i ofere un minim instructaj in ceea ce priveste oratoria sau sa-i gaseasca un purtator de cuvant. Or daca aparatul Ministerial nu stie sa relationeze cu un cadru militar, atunci lasati armata sa conduca tara, predatile lor atributiile, salariile, si tot ce tine de guvernare.

In cazul in care se spune ca este un criminal si a omorat oameni in lupta, si ce? Mircea cel Batran nu a omorat sa va apere? Stefan cel Mare nu a omorat turci pe vremea aia? Treaba armatei este sa apere, daca este atacat cetateanul, chiar sa omoare dusmanul, pentru ca voi romanii sa va bucurati de viata, de liniste, de case, de sotii, de copii.

Daca nu va convine ca militarii ucid (alti militari din armate ostile romanilor) pentru ca voi sa traiti, faceti o petitie sa desfintam armata, si aparati-va singuri! Cumparati-va arme, bate, sabii, stati planton (adica nu dormiti noaptea), si cand vine dusmanul sau dusmanii, omoratii voi teroristii si militari ostili sau aflati in conflict cu tara si cetatenii ei, in locul armatei, pentru a va apara copiii si pe voi insiva. Mergeti voi si riscati viata in lupte, veniti schiloditi fizic, rupeti-va carca de la carat armament. Epuiizati-va 99,99 la suta din energie in fiecare zi in antrenamente. Si aparati-va domnilor!

Incearca tu sa ai raspunderea unei intregi armate, si a tot ce cuprinde ea, a fiecarei arme si a fiecarei parti de arma, sa te gandesti la 1000 de probleme o data pe minut, sa le rezolvi, si apoi sa fii judecat ca nu ai talent oratoric.

Pun pariu ca acest om, pe nume Ciuca, care este Prim-ministrul nostru, daca si-ar pune mintea i-ar „face” pe toti la dictie si oratorie, insa preocuparile lui imediate sunt de alta natura, de cum sa APERE TARA sa care este ROMANIA, pentru ca asta a fost EDUCAT sa faca. Nu este educat sa omoare romani, ci sa-i apere. Nu este educat sa fure, sa minta, sa insele, cum se practica probabil in politica.

Probabil si din acest motiv este putin stresat pentru ca si-ar incalca principiile daca ar face-o!

Puteati sa puneti in functie un speaker, de ce nu ati facut-o?

Ati pus aruncat cu noroi in Armata, in Biserica, promovati LGBT, incotro ne indreptam?

Rusine celor doi prezentatori de ieri de le Realitatea, a caror nume nu-l stiu si nici nu ma intereseaza, pentru ca probabil nu au alergat niciodata o zi intreaga la instructie cu arma in mana si o ranita de 60 Kg in spate. Pentru ca da, si acest om, care este General, a facut instructie candva, nu s-a nascut General!

Rusine celor doi prezentatori! Le recomand un stagiu militar, mai ales acum, dupa ce s-au luat de domnul Prim-ministru!

Ca sa intelegeti, armata trebuie sa apere si pe infractori, si pe detinuti, si pe romi, pentru ca si ei sunt romani, dar impotriva altor popoare, cum ar fi rusii, intr-un eventual conflict, nu intre ei, pentru asta exista politie, instante, etc.

Rog a nu insulta un militar, pentru ca acesta nu are voie sa te insulte, iar din bun simt ai din patriotism, nu te va reclama si nici nu te va da in judecata pentru ca lasa la latitudinea ta. Insa nu-l calca pe bec pentru ca vei plange.

Un militar roman priveste alt roman ca pe propriile rude, ca pe ochii din cap.

Update: Pot parea un pic sau mai mult maniac legat de militarie si tind sa-i seman tatei care isi aduce imi vorbeste inca cu verva din acea perioada a tineretii sale. Am reintervenit de mai multe ori pe parcursul acestei scrieri. Sper a mi se scuza faptul si cred ca veti intelege. Inca mai sper si cred ca va fi bine, si tind sa renunt in a mai crede ca cei care conduc un BMW, Mertan sau alte marci la care pizdele isi maresc pupilele, cu bani, mai respecta un simplu fost soldat, care conduce o bicicleta Ucraina, dar care la nevoie poate sa conduca un Mikoian-Gurevici MiG-21.

Par vorbe goale pentru unii, pentru altii pline de sens ce am spus. Unii vor rade, majoritatea probabil, altii se vor abtine si-si vor vedea de treaba lor, iar altii vor fi de acord cu spusele mele, cu ce am scris mai bine spus.

Acestea fiind spuse, mi-am mai incheiat un articol, care e destul de lung, 800 cuvinte cu aproximatie, si chiar daca tu crezi ca aiurez, ceea ce nu este exclus, pentru ca orice este posibil in Romania, macar mi-am scris articolul de astazi.

PS: Stati linistiti ca ma simt Ok…OK?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank