Mulți cred poate că antreprenoriatul înseamnă companii ca cele ale lui Musk, Zuckerberg sau altele de genul acesta răsunător. Iar directorii lor sunt puși acolo sus pe piedestal ca exemple de urmat. Însă antrepenoriatul nu e chiar asta. Antreprenor poate fi și un umil proprietar de PFA sau o amărâtă de firmă. Antreprenor poate fi și o persoană care face 1500 lei pe lună, și nu profituri de miliarde de dolari. Antreprenoriatul este încă o enigmă pentru mulți. Antreprenor poate fi și un blogger, chiar și român. Depinde în mare parte de tine cum crești afacerea, cum te dezvolți. Și încotro te îndrepți.
Succesul depinde de cum gestionezi…situații, bani, și nu în utlimul rând, pe tine însuți. Master others many people can do, master yourself is the true power, spunea Lao. Și cred că avea dreptate. A te conduce și a te struni pe tine însuți e o măiestrie și face parte din proces. Mereu apar provocări. Și acesta este farmecul antreprenoriatului. Însă rezultatul final, produsul finit, lucrul acela pentru care ne sculăm dimineața din pat, în pofida a tot, ăla e țelul fiecăruia. Care îl are. Și cred că majoritatea dintre noi are dorințe, țeluri.
Mai scrisesm un articol despre antreprenoriat în care rupeam din magia lui și îl înfățișam așa cum este el, în marea parte a timpului. Antreprenoriatul de success este durere, în marea parte a timpului. Din durere își trag antreprenorii energia, vitalitatea și succesul. Din idei clare. Uitându-mă doar la acest blog observ că articolele care au număr record de vizualizări au fost scrise în cele mai dificile perioade din viața mea. Am fost pus subt presiune. Și atunci am dat rezultate, măsurabile.
Însă până la urmă depinde de fiecare ce-și dorește. Unii sunt mândrii că au funcții înalte în companii gigant. Au bani mulți. Și sunt fericiți când merg la rude la țară, de unde au plecat, și le mai duc și lor câte o acadea. Alții însă sunt fericiți că lucrează pentru ei, pentru propriile lor vise.
Comenteaza