Dacă este să aruncăm un ochi un pic pe extern la metode de a face bani online vom vedea multe de genul…scrie o carte, promoveaz-o, pune-i un preț, vinde-o într-un milion de exemplare și te-ai făcut miliardar.
Or acest lucru nu ține neaparat numai de munca pe care o depui cât și de conjuncturi. De-aia unii autori sunt mai de scucces ca alții. Unii au ceva pile, cunoștințe, simpatii prin diferite publicații online și atunci munca le este promovată (cartea). Dacă scrie Elon Musk că a citit-o și i-a plăcut și merită banii, sau dacă apare în The New York Times, PAC, 100 de milioane de exemplare vândute. PAC, milionul de hârtii verzi.
Nu e chiar așa ușor pe cât ar părea să ai o carte best seller, mai ales ca român. Și mă refer aici în România. Ca să nu mai vorbim că, personal, nu am auzit de best-seller-uri vândute scrise de autori români, și să apară în topurile specifice celor mai vândute cărți (pe extern).
Așa că această metodă mi se pare una cam prostuță de a face bani.
Mai bine scrii 1000 de articole bine-scrise pe un blog pe .com, și tot mai bine ieși, părerea mea.
Totuși, dacă vrei să încerci, te simți inspirat, te mănâncă degetele, îți arde inima de dor de a scrie o carte în limba engleză, cu speranța de a o vinde în cantități enorme, fie ea și în format electronic sau tipărit, atunci citește acest articol:
Comenteaza