Este destul de evident (ăsta e pleonasm?) faptul că bloggingul nu o să dispară prea curând ci cred mai degrabă că fenomenul o să se amplifice. Motivele pot fi multe. De exemplu televizorul nu oferă o informare corectă. Și a devenit deja clasic. Majoritatea își ia informația de pe internet. Atât presa scrisă cât și video. Atât bloggingul cât și vloggingul sunt surse de informație sau inspirația pentru multe persone care activează în multe dintre domeniile actuale din diferite sfere.

Așa că, tu, dragă cititorule, posesor de blog sau vlog, de unde îți iei inspirația? Sursele pot fi diferite. Personal le categorisesc în două. Active și pasive. Active sunt cele din viața personală și din întâmplările la care iei parte. Sau întâmplări provocate de tine.

Cele passive sunt cele din alte articole de la alți bloggeri sau jurnaliști dar pe care tu le preiei și încerci să le faci mai bune sau să le treci prin propriul filtru. Ele sunt totuși inspirate de alte persone.

A rămâne original este o provocare în presa online și în blogging.

Einstein spunea că nu există originalitate ci surse de inspirație cât mai bine ascunse. Personal cred că în mare avea dreptate. Oricum când găsești sursa de inspirație în propria persoană, în propriul eu, ești original.

A fi original este plus valoare. Plus valoarea îți aduce răsplată. Fie bănească fie de altă natură. Așa că tu dragă bloggerule, vloggerule sau jurnalistule, de unde te inspiri?