Adevărul este că uneori ne complicăm prea mult și uităm lucruri esențiale. Vorbesc de România aici.

Dacă ar fi să o luăm băbește ar fi câteva lucruri de făcut. Câteva lucruri pentru a face din România o țară din nou vie.

Vorbesc în calitate de simplu cetățean care nu le am cu politica, nu prea urmăresc știrile și nu sunt la curent cu ce se mai învârte prin aceasta țară. Așa că iertate îmi fie scăpările și entuziasmul, poate și greșelile.

În primul rând m-aș axa pe șosele și drumuri. Probabil există deja proiecte. Nu știu, nu m-am interesat. Nu sunt la curent. Știu că sunt multe începute și lăsate de-aiurea. Aici este conștința munci, sau mai bine spus lipsa ei. Și avariția de bani. De bani veniți degeaba și ușor și care se duc la fel în van. Cei ce au de profitat sunt tot cei unu la sută dintre bogații lumii. Căci marii retaileri au magazinele importante. Consuml de alimente așa-zis bio și convenționale sunt vândute de ei. România fabrică mai puțin, mici agricultori sunt luați peste picior și nu le mai convine să muncească decât poate doar pentru ei.

Șosele. Pentru asta trebuie bani, firme serioase, nu contracte câștigate.

Cum șosele? Ca în Europa. Luați dracu o țară ca exemplu, dacă este nevoie aduceți firme străine. Faceți un efort să faceți drumuri, ulițe asfaltate și șosele cum trebuie bine gândite și proiectate.

Doi. Salarii mai mari pentru învățământ. Nu știu dacă neaparat aceasta este ordinea. Dar salariile profesorilor sunt de mizerie și sunt intimidați de către fii bogătașilor care nu bagă nimic la cap și ajung la o vârstă la care tot ce știu e să spargă bani în cluburi scumpe unde se fac praf și apoi fac praf mașini de sute de mii și pe ei înșiși și prietenii lor.

Salariile mai mari ar crește autoritatea profesorilor, învățătorilor și educatorilor care trebuie aleși pe sprânceană. Măcar cei pentru clasele unu-opt unde educația este esențială. Cu ce învață aici vor rămâne în minte toată viața.

Trei. Agricultura ar trebui modernizată atât timp cât avem terenuri nefolosite și lăsat în paragină. Agricultorii încurajați și oferirea de piețe de desfacere interne pentru agricultor.

iM

multe ar fi de spus aici dar…

Trec deja la punctul…

Patru. Încurajarea intreprinderilor mici și mijlocii. Încurajarea celor care își încropesc o fabrică. Oferirea de salarii mai mari muncitorilor și stimulente salariale pentru a munci mai mult și mai eficient și pentru a cheltui banii în țara aceasta.

Cinci. Luate la rând toate ministerele și sectoarele de activitate și luat ca exemplu țările așa-zis dezvoltate sau o țară dezvoltată. Ce face ea și noi nu facem. Evident că poate muncesc mai mult, mai bine și mai eficient.

Șase și ultimul.

Unitate. Multă muncă. Etică profesională în orice domeniu de activitate. Integritate morală și respectarea valorilor morale, creștine și familiale. Găsirea de soluții la nivel local pentru modernizare, locuri de muncă bine plătite și dezvoltarea regională. Schimbarea gândirii golănești în cea a eficientizării muncii și a productivității și a scopului comun care este o Românie puternică.

Gândire unitară și îndreptată într-un singur scop. Cel al redobândirii valorilor acestei țări. Când spun valori mă gândesc la nivelul de dezvoltare. O Românie puternică.