Este foarte important atunci când vrei să-ți dezvolți o anumită latură a ta să citești. Fie că vrei să te dezvolți din punct de vedere financiar, fie că vrei să-ți îmbogățești vocabularul sau să-ți îmbunătățești exprimarea: citește. Mult! Pune burta pe carte.
Niciodată, dar absolut niciodată nu este prea târziu pentru așa ceva.
În primul rând oamenii care cred că le știu pe toate sunt cei mai încuiați la minte. Cartea scrisă te poate învăța multe. O anumită carte scrisă îți poate schimba viața în bine.
Nu toți scriitorii scriu doar pentru bani. Nu toate cărțile sunt comerciale, unele cărți au fost scrise doar pentru public, și unii scriitori doar au harul de a scrie și ajută prin scrierile lor. Fie că primesc bani, fie că nu, ei scriu. Așadar multe cărți vin ca și niște manuale pentru a te înbogăți sau pentru ce mai ai tu nevoie, de exemplu fericire (vezi cărțile de self-help). Unii chiar o fac de drag.
Cum te privesc alții pe tine, în jobul tău, fie că ești elev, fie că ești vânzător, fie că ai altă meserie, și te iau în serios, și îți plătesc pentru ceea ce faci, așa e bine să iei și tu în serios anumite scrieri, și să te gândești că ele chiar te pot ajuta.
Personal, blogul pe care scriu, l-am făcut în mare după ghiduri și articole de pe net. Deci am urmat tutoriale scrise (ghiduri) și sfaturi. Și iată că acum, după aproape 10 ani de când am citit acele sfaturi (blogul lui Dojo, blogul lui Alexandru, blogul lui Zoso), blogul meu a început să producă și lei. Chiar dacă uneori au fost mai multe zbateri, chiar dacă uneori m-am mutat de pe un domeniu pe alt domeniu, și așa mai departe). Am continuat să cred și să sper. Am continuat să merg înainte. Fie și fără plată. Iar acum răsplata a început să apară ca urmare a eforturilor mele și pentru faptul că trebuie să am și eu bani de pâine.
Așa și tu dragul meu cititor citește. Ia în serios cărțile pe care ți le recomand sau ți le recomandă altcineva, fie că sunt cărți de educație financiară sau de dezvoltare personală. Pentru că și tu ești luat în serios. Nu le privi doar ca pe niște povești. Încearcă să aplici ceea ce citești, dacă e înspre binele tău.
Fac această apologie a cărților pentru că am fost condamnat verbal de o rudă pentru că îmi cumpăr cărți, și îmi spunea că acestea sunt nefolositoare. Doar banii contează îmi spunea. Uită însă că tot ceea ce fac ea, sau majoritate se bazează pe manuale. Mașina cu care își plimbă fundul a fost proiectată de ingineri care au învățat din cărți. Televizorul la care își belește ochii sau telefonul, se bazează pe știință, pe inginerie, care e preluată din cărți și pusă în aplicare. Biblia pe care o citește ea, pentru că se consideră o persoană religioasă, e o carte. Apa pe care o bea de la robinet e analizată de chimiști care au învățat formule și așa mai departe…din cărți. Doctorii care îi dau rețete pentru a se simți bine au învățat…din cărți.
Apoi ea spune că nu au valoare. Ei bine au.
Nu spun că trebuie să știi tot din cărți. Trăim într-o lume a realităților. Însă anumite chestii chiar numai de acolo le poți afla. Fie că sunt cărți digitale, fie că sunt pe hârtie, doar citește.
Iată care sunt cele câteva cărți pe care ți le recomand:
Poate nu vrei să ajungi cel mai bogat om din lume. Dar poți fi însă cel mai bogat om din oraș. E și asta o treabă. Această carte te învață cum într-un fel pe care toată lumea îl înțelege.
Este iarăși o carte bună. Te învață câteva principii și reguli de bază pe care e bine să ți le întipărești bine în minte.
Este o carte care te învață cum să depășești perioadele de procrastinare, fie că ești scriitor, blogger sau artist
Este un site care te poate învăța cum să scrii mai bine
Vizitează și acest articol despre 10 cărți de educație financiară de citit.
Comenteaza