Îmi permit în calitate de vânzător cu o vastă experiență în vânzări (12 ani) să scriu acest articol cu titlul “Cum să vinzi orice”.

Răspunsul poate varia de la simplu la complicat. Și desigur nu îl pot include pe tot într-un singur articol. Dar cam acestea sunt liniile de bază pe care le înșir mai jos. Nu aștept să mă credă nimeni pentru că foarte multe persoane au un job obișnuit unde merg și la lună primesc banii. Diferența dintre vânzări și job obișnuit este că la vânzări nu ai limită de profit.

Nu câștig nimic din articolul acesta. Vreau doar să dau ceva înapoi societății. În al doilea rând îți împărtășesc acum cititorule din experiența mea, din secretele mele pe care nu oricine ți le dezvăluie.

Ai nevoie de câteva lucruri esențiale pentru a vinde și a face o carieră în vânzări.

#1 Răbdarea

Fie că vinzi pe Marketplace fie pe Olx fie într-un magazin de cartier ai nevoie de răbdare. Cam ca la pescuit. Trebuie să ai răbdare să vină clientul. Să vinzi ce ai de vândut. Nu insista prea mult dar nici nu te da înapoi.

Îmi aduc aminte acum de o întâmplare la telefon. Mă sunase o lady să-mi vândă o poliță de asigurare de sănătate. Nu i-am închis pentru că vroiam să văd ce are de spus. De obicei  consider timpul prețios pentru că o consider cea mai de valoare resursă. Totuși, i-am oferit vreo cinci minute să văd ce are de spus. Tipa era foarte gravă. De parcă trebuia să cumpăr neapărat. De parcă eu eram tâmpitul și ea inteligenta. Dacă faci un client să se simtă inferior și el nu îți e nu va cumpăra de la tine. Pentru ca clientul să cumpere trebuie să se simtă măcar Ok.

În afară de asta tipa vroia să vândă atunci, și părea în glas oarecum amenințătoare. Așa că după ce a terminat am refuzat-o și i-am mulțumit frumos.

#2 Perseveranța

Ai vândut ce aveai de vândut. Foarte bine. Acum banii poți să-i spargi aiurea sau să-i reinvestești. Să mai faci o vânzare. Să persiști. Apoi iar și iar.

#3 Credința

Trebuie să crezi că marfa ta valorează prețul pe care îl ceri. Sau trebuie să ceri prețul corect dacă vinzi un produs ce deja există pe piață. Dacă nu știi cât să ceri caută pe net.

Cam acestea sunt cele câteva lucruri de care e bine să ții cont când vrei să vinzi.

Oricum, dacă ai voință vei reuși.

În afară de faptul că vânzările sunt o meserie curată și frumoasă dau și dependență. Dar una benefică și sănătoasă care te ajută.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank