În ceea ce privește concetrarea nu putem face abstracție de mediul în care muncești, de persoanele cu care ești înconjurat la un moment dat când ești aplicat asupra unui studiu sau a unui proiect. Oamenii sunt ființe sociale prin urmare nu putem face abstracție total unii de alții, nu ne putem ignora la infinit. Având unele persoane mai aplecate asupra muncii sau studiului în jurul nostru, acest lucru ne poate inspira.

Pentru unele persoane funcționează căștile cu muzică în urechi, ceva muzică fără cuvinte, gen Mozart sau muzică de concentrare pe care o găsești ușor pe YouTube, timp în care studiază sau muncesc la un proiect.

De multe ori, de foarte multe ori nu te poți concentra din diverse motive. Am observat că mulți tineri din ziua de astăzi nu se pot concentra la învățătură, indiferent că sunt studenți la litere, fizică sau psihologie. Ei au nevoie de suport pentru a duce un proiect de disertație sau o lucrare de licență la sfârșit.

Nu am trăit în mediul academic, am avut de-aface cu mediul academic foarte puțin, doar sorămea absolvind un master, și având o legătură strânsă cu ea, am fost influențat într-o oarecare măsură să adopt un anumit tip de atitudine. Am studiat însă mult pe cont propriu, m-am autodecutat. Fiind absorbit de subiect, am deprins cunoașterea subiectelor de care eram interesat.

Cu toate astea, cu toate că nu am o facultate de litere, jurnalism, sau niciun fel de facultate, acum, scriu, și nu s-a plâns nimeni că nu scriu bine. Dimpotrivă, am primit feedback pozitiv de la publicul meu țintă.

Personal sunt mulțumit de cum scriu, de puterea de concentrare, de capacitatea de a focusa un cititor spre anumite cuvinte cheie dintr-un articol sau de a orienta articolul de blog sau o lucrare scrisă de dimensiuni medii, chiar și o nuvelă pe un anumit subiect. Pot să dau o „trăsătură” unui text, să scriu pentru motoare de căutare sau pentru un client.

Nu mai fac asta doar din pură pasiune acum. Acum o fac pentru că am început să câștig bani din asta. Am muncit pe proiect în tot acest timp. Toate, de la partea tehnică a site-ului la tot ce presupune softuri, update-uri și articole au fost mici proiecte pe care m-am concentrart.

Punerea în acord cu normele unui blog profesionist care folosește ca CMS WordPress nu este la îndemâna oricui și mulți preferă să angajeze pe cineva să o facă. Am preferat să o fac eu, să mă ocup și de partea tehnică, adică de site, și de scris.

După care m-am concentrat asupra a ceea ce poate aduce profit, mă refer la bani. Această pasiune necesita și bani, pentru că site-ul necesită întreținere și timp pierdut pentru research și scriere de articole plus alte minunății despre care nici nu-ți poate trece prin cap. Așa că acest site, menținut așa cum e costă o grămadă de bani, bani pe care îi produc tot prin el, și o parte îmi rămân și mie.

Nu am uitat nici de cititor, de cel care îmi citește blogul. Întotdeauna când scriu am în vedere (cel mai important lucru pentru mine) să câștige citiorul din urma articolului ceva, după care, dacă merit, și eu. Este foarte important acest aspect în zilele noastre. Asta este cum ar veni să aduci plus valoare, cred că este un termen financiar acesta.

Cum te poți concentra pe un proiect

Voința

Adevărul este că nu te poți întotdeauna concentra de unul singur și pur și simplu nu te poți întotdeauna concentra. Sunt momente când nu te folosești de concetrare ci de voință. Atunci când simți că nu ești concetrat sută la sută pe ceea ce faci îți pui la încercare voința. Folosești voința în locul concetrării. Adică tragi de tine, stai și citești cartea respectivă nu o dată ci de 4 ori. Până la urmă tot va trebui să înțelegi ceva din ea și să faci un compendiu. Compendiu este doar un exemplu. Adică tocești, și ești un tocilar mai pe românește, dar iei acel examen sau duci la îndeplinire proiectul.

Amânarea

Uneori este bine să amâni ceea ce ai de făcut și să faci o plimbare sau tragi un pui de somn, de o oră. Apoi vezi lucrurile altfel. Știu cum este perioada de dinaintea unui examen important, pentru că am dat BAC-ul și învățam de îmi crăpa capul, și în cele din urmă l-am luat.

Din nou despre voință. Răbdarea

Răbdarea sau voința, le poți pune în aplicare și la executarea unei lucrări de artă de exemplu de mare finețe. Și acesta poate fi denumit un proiect. În general ceea ce ne mișcă și ne face concentrați sunt sentimentele. Unele persoane sunt determinate de alte persoane, într-un mod involuntar, să arate că pot. Cum era și refrenul melodiei Îți arăt că pot. Asta poate fi motorul din spatele puterii de concentrare. Oamenii sunt ființe sentimentale și nu putem face abstracție de sentimente.

Foarte important! Mediul

În general te poți concentra într-un spațiu liniștit, gen bibliotecă și un zgomot de fond cât mai plăcut sau antrenant. Când spun antrenant acest lucru variază de la persoană la persoană, depinzând și de natura proiectului.

Pe final

În general energiile acestea și concentrarea are legătură cu chimia corpului și cum am mai spus au baze sociale. Nu facem acțiuni care să nu fie determinate de nimeni și nimic.

Atunci când lucrezi la o lucrare de licență spre exemplu îți poți folosi energia și cunoștințele pentru a pune la punct pe cineva imaginar, într-un mod fin, subtil și academic, răzbunându-te în scris, combătând prin argumente, sau bătându-te în argumente. Este un mod de a rămânde cu mintea întreagă și de a te concetra. Altfel poți intra într-un hău.

Până și cele mai seci și reci cuvinte, fie ele și instrucțiuni au un strop de viață și sentiment în ele, până și cele mai abstracte opere de artă sau cele mai vagi cuvinte necesită concentrare. Din acest motiv, recomand și socializarea pentru a te punea concentra. Pot spune că atunci când stai de vorbă cu persoane cu diferite povetși de viață, acest lucru te face să fi mai concetrat atunci când citești o carte. Există anumite energii care se emană.

La fel orice proiect, fie că este vorba despre construcția unei case sau scrierea unei nuvele, necesită muncă care necesită concentrare. Concentrarea este mai mult necesară atunci când lucrezi cu intelectul. Munca intelectuală este în zilele noastre din ce în ce mai căutată și mai bine plătită.

Spune-mi naibii o dată cum te poți concetra!

Te poți concentra în felul următor: hidratându-te bine, alimentându-te bine, având un suport moral din partea unor prieteni, având zgomote de fond antrenante, sau deloc (ca într-o bibliotecă) în niciun caz deranjante, practicând alergarea pe distanțe medii regulat, și neuitând să fii om!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank