E clar că atunci când lucrezi cu oamenii întâlnești și foarte multe persoane care aduc negativitate. Unii pot să-ți strice ziua. Cu ceva timp în urmă, înainte să înceapă pandemia, aveam de-aface cu foarte multe persoane. Uneori și cu sute pe zi. Asta prin natura profesiei (vânzător). De cele mai multe ori majoritatea erau calmi și amabili. Poate și pentru că eu însumi eram iar oamenii au de cele mai multe ori comportament timp oglindă.

Erau și zile cu impresari. Adică cu peroane care nu doareau să cumpere ci doreau doar atenție, însă o cereau într-un mod agresiv. În cazul ăsta reacționam ferm. Limitam și simplificam discuția. Ceva de genul, vorbim ce e strict necesar pentru ca tu sa cumperi, dacă într-adevăr vrei să cumperi, iar eu să-ți vând. Nu am băgat mâna în buzunar. . Eu am expus produsul. Vrei? Îmi spui ce vrei. Tu plătești eu dau. Plătesc impozite, ofer bon. Mulțumesc și atât. Nu e nimeni obligat să cumpere. Doar dacă vrei. Nu e nimeni obligat să vândă.

Dacă tu, îți manifești, din spirit civic, ura, pentru că eu vreau să câștig o pâine, nu e problema mea. Și mai ales că eu plătesc tot ce e de plătit la stat. Lucru care nu e chiar ușor. La fel și să ai de-aface cu mii de persoane din cele mai diverse categorii, și să plece toți mulțumiți. Îți garantez că e obositor.

Trecând peste asta. E clar că nu toți ne aflăm în toane bune în fiecare zi. Totuși candoarea dacă nu o ai, nu pot eu să ți-o impun. Frustrarea nu pot să ți-o alung. Dușmănia.

Așa că hatteri o să fie și au fost dintotdeauna. Dacă nu au motive pentru care să te urască, găsesc. Cum te descurci? Ignoră! Zâmbește! Iartă! Treci peste!

Tu cum te descurci cu hatteri?