Am făcut nenumărate ciorbe de văcuță și nu pentru mine ci ceva gen alimentație publică. Știu că toată lumea știe să facă cartofi prăjiți și omletă dar crede-mă că și la alea îți trebuie ceva talent. Până și la un ochi într-o tigaie, să fie de pus pe masă la un baștan, să fie ok, îți trebuie răbdare să-l faci.

Am lămurit până aici. Nu-ți poți bate joc deci nici de un ou și nici de trei cartofi, și pe ăia trebuie să-i prepari bine. Bun. Acum să vedem dacă-mi mai aduc aminte cum se face o ciorbă de văcuță, de vită.

În primul și în primul rând ai nevoie de ciolanul cu carne. Asta dacă e să faci pentru mai multe persoane. Ciolanul sau ciolanele cu carne pot fi mai mari sau mai mici cu mai multă sau mai puțină carne. Important estre să fie de văcuță și să fie cu carne pe ele.

Ciolanul ăsta îl pui la fiert, într-o cantitate de apă, ochiomteric măsurată. Să spunem că el cântărește 1 Kg, tu vei pune 5 L de apă. Pe lângă ciolan ai nevoie de legume.

Legumele de care ai nevoie sunt: ceapă, morcovi, pătrunjel, roșii, cartofi tăiat mărunt. Mai ai nevoie de pastă de tomate, ulei și sare.

Cum se prepară?

Se lasă ciolanul la fiert până iese o spumă din el. Spuma aceea se ia cu o paletă de bucătărie. Se spumează cum se zice în termeni de bucătărie. După ce s-a spumat bine, se adaugă ceapa, morcovii, și tomatele sau un mix de legume ce se găsește în comerț, dar să aibă morcovi.

Se lasă să fiarbă iar cu ciolanul până dă un clocot, până fierb și legumele. Se gustă. Se încearcă dacă a fiert morcovul și legumele. Când sunt fierte adaugi câteva linguri de bulion, și câteva linguri de ulei. Apoi amesteci iar. Pui sare, dar puțină, apoi guști. Dacă mai trebuie sare mai pui, dar tot foarte puțin, apoi guști iar. Ideea este să nu scapi prea multă deodată. Se poate înăcri cu puțin oțet, în lipsa bulionului.

La final

Trebuie să aibă culoare, gust iar carnea și legumele să fie bine preparate.

Asta e rețeta dragii mei, în mare, pe care am învățat-o în armată, pe când eram flăcău, și mă încumet cred, să o mai prepar într-o zi, de dragul vremurilor trecute.

Imagini nu pun, că nu găsesc free și nu fur de pe net. Când o să o fac, o să vă trântesc imagine să vă fac ditai pofta. Al vostru, Iulian.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.