Cum să-ți îmbunătățești abilitățile de a desena în creion

Desenul este o excepțională și frumoasă formă de artă care cere timp, răbdare, talent și exercițiu. Unii oameni sunt destul de norocoși să se fi născut cu un talent natural la desen dar asta nu înseamnă că cei care nu s-au născut cu talent nu pot desena. Oricine poate lua un creion și să înceapă să exerseze desenul și să fie foarte bun la asta. Dacă dorești să-ți îmbunătățești abilitățile de a desena în rândurile de mai jos am câteva sfaturi pentru tine.

#1 Practica este profesorul cel mai bun

La fel ca la orice în viață, cu cât practici mai mult cu atât devi mai bun. Mai ales dacă depui un efort conștient în sensul acesta. Depinde cât de important este desenul pentru tine. Încearcă să-ți dedici măcar câteva minute în fiecare zi pentru a-ți îmbunătăți abilitățile. Continuă să desenezi și repetă procesul iar și iar. Dacă nu-ți place cum a ieșit un desen nu-l șterge. Păstrează-l și ia o bucată de hartie pentru a desena același lucru din nou. După ce ai desenat aceeași imagine de trei sau patru ori pe bucăți de hartie diferite vei observa diferența și îmbunătățirile în fiecare desen pe care l-ai făcut.

#2 Privește alte desene

Să copiezi alte desene nu este un lucru rău atunci când o faci să-ți îmbunătățești abilitatea de a desena și nu pentru a spune că sunt creații proprii. Găsește câteva desene care îți plac și reprodule. Observă detaliile desenate de artistul a cărui lucrare o reproduci. În acest fel înveți de la alți artiști și îți îmbunătățești propriile abilități de a desena. Pe parcurs devii din ce în ce mai bun și vei fi capabil să desenezi după fotografii, ceea ce este mult mai dificil. Când și asta devine ușor pentru tine poți începe să desenezi lucruri și ființe din realitate cu mai multă încredere.

#3 Ține-ți carnetul de schițe aproape

Carnetele de schițe sunt ușor de găsit. În zilele noastre le găsești la majoritatea magazinelor sau în magazine destinate materialelor pentru artiști, fie ele online sau ofline. Cumpără-ți unul și ține-l cu tine când mergi la școală, muncă, sau când călătorești. Niciodată nu știi când te poți simți inspirat să desenezi ceva. Cu carnetul de schițe aproape vei fi capabil să exersezi mai des și astfel să-ți îmbunătățești abilitatea de a desena mai repede.

#4 Nu-ți fie frică să desenezi în felul tău

Nu înseamnă că nu poți adăuga o notă personală și elementele tale  doar pentru că vei copia alte desene. Dacă tu crezi că niște linii sau trăsături ar arăta mai bine diferit, fă-le! Aducându-ți propriul aport vei crea desene originale.

#5 Fă niște cursuri de artă

Dacă ai timp pe care să-l dedici acestui hobby cel mai bine ar fi să urmezi niște cursuri de artă online sau offline. Nu doar că vei învăța de la artiști mai experimentați dar vei avea și ocazia de a întâlni oameni cu aceeași pasiune. Fiecare oră de curs va conduce la îmbunătățirea tehnicilor de desen. Și, cine știe, poate, într-o zi, vei ajunge să predai și tu unor începători entuziaști.

Adăugat de | 2017-12-20T19:37:32+00:00 20 decembrie 2017|Tips|

Lasă un comentariu