În primul rând trebuie să ai unul. Și nu unul dintr-acela free, pe mai care toată lumea poate să le aibă. Ci unul personalizat, cu domeniu de internet propriu, gen www.numeletau.ro. Nu te speria însă, nu costă prea mult.

Dacă dorești să ți-l faci chiar tu, vezi AICI pe blog la mine scris un ghid despre cum să faci un blog și chestii tehnice.

Bun. Acum că am lămurit această treabă hai să vedem cum să faci să câștigi bani cu el.

#1 Postează zilnic în primii 2 ani

În primul și în primul rând trebuie să postezi. Să scrii și să postezi articole noi, în fiecare zi. Mai ales la început. Și acestea să fie de minim 500 de cuvinte, dacă nu cumva chiar și 1000 de cuvinte. Știu că pentru unii poate fi o daevărată corvoadă însă merită. Și cu timpul ai să te obișnuiești. Asta dacă nu cumva chiar îți place să scrii și ai ceva sau multe de spus.

Ar fi bine ca blogul tău să fie nișat. Adică să se axeze pe o anumită categorie de interes. Gen gătit, sau finanțe personale, tehnologie ș.a.m.d. Dacă nu pe o categorie măcar pe cât mai puține, în așa fel încât cititorul să știe la ce să se aștepte.

Nu poți câștiga bani chiar de la prima lună cum ai deschis blogul, chiar de cum l-ai lansat online. Va trebui să treacă timp. Unul, doi, trei poate patru ani sau mai mulți. Spre exemplu eu am început să câștig bani mai serioși, după abia 3 ani. Aceasta pentru că, ca orice afacere, și asta se crește. Nimic nu e …bum!… și ai făcut bani. Însă efortul merită. Și în afară de asta poți lucra, adică scrie, doar una-două ore pe zi. Te poți ocupa de le doar una două-ore pe zi, ca o sarcină suplimentară extra serviciu.

#2 Marketingul afiliat

Poți promova un produs sau serviciu în care crezi. În felul acesta vei fi mulțumit de tine și de cei din jur. Acest lucru îl poți face printr-o platformă de marketing.

Două dintre aceste platforme sunt Profitshare sau 2Performant

Platforma respectivă de marketing afiliat te va plăti pentru fiecare lead sau îți va oferi comision pentru fiecare vânzare pe care ai adus-o.

Poți recomanda cărți spre exemplu, dacă ai un blog pe care scrii recenzii de cărți…Sau oale și alte produse de gătit dacă ai un blog culinar. Și exemplele pot continua.

#3 Scrierea de articole sponsorizate

Poți scrie articole sponsorizate, la cerere.

#4 Afișarea de reclame și bannere

Poți afișa reclame și bannere de la anumite firme, companii sau entități care îți cer acest lucru pentru o sumă dată și pentru un timp dat.

#5 Alte metode

Mai sunt și alte metode de a monetiza traficul pe care îl ai pe blog. Nu trebuie decât să faci puțin research. Caută pe bătrânul Google – cum faci bani din blog și el îți va răspunde cu rezultate. Citește tot ce e posibil despre asta. Și citește tot ce e posibil despre scris și blogging. Legat de domeniu adică.

Pe final

Cert este că se poate. Singura chestie care te poate împiedica de a trăi dintr-un blog este să nu vrei treaba asta. Însă cum am mai spus este neapărat nevoie ca el să fie cu domeniu propriu, de exemplu www.numeleblogului.ro. Sau www.numeleblogului.com.

În cazul în care cunoști limba engleză este cu atât mai bine. Poți deschide un blog pe .com, în limba engleză. Atunci traficul tău pe blog, adică numărul de vizitatori, numărul celor care îți vizitează și citesc blogul, va fi mult mai mare. Motivul este pur și simplu faptul că există mult mai multe persoane vorbitoare de limba engleză decât persoane vorbitoare de limba română.

Și nu trebuie neapărat să renunți la jobul tău pentru a începe să faci venit dintr-un blog. Poți face chestia aceasta suplimentar, în timpul liber, o oră sau două. Te poți trezi mai devreme cu o oră sau te poți culca mai târziu cu una – două ore. Relația investești efort – câștigi bani este funcțională.

Dacă vrei să-ți cumperi un domeniu pe .com îți recomand Namecheap, care sunt cei mai serioși.

Principalul lucru pe care îl doresc cu acest blog, pe care scriu de 4 ani de-acum, este să ajut cât mai multe persoane să înceapă să-și câștige traiul doar cu un laptop. Și nu doar să-și câștige traiul ci să aibă și din belșug. Știu că nu toți vor vrea și știu că nu toți vor considera posibilă chestia aceasta. Acesta este de fapt și lucrul pe care mă bazez, pentru că nu aș face față la puhoiul de oameni care au un laptop – un lucru care te poate face milionar.

Apropo, dacă nu ai un laptop ți-l recomand pe acesta. Este foarte bun, și este un HP, o marcă de care nu m-am despărțit niciodată și căreia i-am rămas fidel. O marcă de încredere. Eu am un HP foarte-foarte asemănător. O să-l schimb. Însă pentru moment nu găsesc rostul, deoarece îl am de 2 ani și încă funționează la parametrii normali.

Iar dacă nu ai un Windows, iată că AICI poți cumăra unul foarte ieftin.

Nimic nu se poate fără efort.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank