Sănătatea, pe lângă finanțe, este o componentă esențială când vine vorba de fericire și de starea de bine. Este important ce mănânci și când mănânci, cum te odihnești și ce sport faci. În acest articol o să vorbesc puțin despre sport.

Alegerea unui sport de practicat uneori poate fi dificilă. Cel mai important este să practici acel sport care te atrage, care ți se potrivește, sau de care are nevoie corpul tău. Important este să te simți bine practicându-l.

Alergarea este de multe ori alegerea cea mai potrivită. Dacă vrei să pui mușchi pe tine de exemplu te poți apuca de culturism (ridicarea greutăților).Și sporturile de echipă sunt bune, rezultatelor lor putând fi cuantificate în golurile date (dacă e vorba de fotbal), în partidele câștigate, sau scorurile obținute. Nu contează câți ani ai, când vrei să te apuci. Important este să vrei să te apuci și să vrei să continui. Rezultatele se vor vedea în timp.

Atunci când te apuci de un sport este important să ai în minte un obiectiv cât mai clar: câte kilograme vrei să dai jos mai exact, ce distanță vrei să parcurgi și în câte minute, câte kilograme vrei să ridici cu haltera, etc.

Pe lângă recompensele (rezultatele) obținute după o perioadă de practicare, care pot avea ca efect și recâștigarea încrederii în propria persoană, practicarea unui sport în mod regulat vine la pachet și cu o sănătate mai bună și o stare generală de bine. Nu mai vorbesc de posibilitatea de a participa la competiții (ex. maratonuri, fie ele de amatori sau profesioniști) și de a câștiga medalii.

Cum spuneam ceva mai sus, este foarte important să perseverezi în practicarea sportului ales. Chiar dacă în unele zile s-ar putea să nu ai chef de antrenament trebuie totuși să te antrenezi. Desigur, orice organism are nevoie și de pauză, așa că îți vei acorda și zile de refacere.

Toate acestea, combinate cu o alimentație bună, alimentarea organismului cu apă și nutrienții de care are nevoie, relaxare și odihna adecvată te vor transforma într-o persoană mult mai sănătoasă și bine-dispusă.

Pot să-ți spun din propria experiență că, practicând mult timp un sport, vei deveni dependent și, de-abia vei aștepta să mergi la antrenamente.

Dacă nu ai bani de sală, poți încerca să folosești câteva aplicații care te vor ajuta să te antrenezi de acasă. (ex. Sworkit, În formă în 30 de zile)

Orice sport ai alege, fie el culturism, fitness, alergare, fotbal, etc, interesează-te bine despre el și despre metodele de antrenament. În prezent găsești aproape totul pe Google, așa că nu ai scuze să spui că nu știi cum. Încearcă să fii cât mai eficient la antrenamente și să nu te acidentezi. Nu omite încălzirea înainte de antrenamente dacă sportul respectiv o cere.

Acestea fiind spuse, îți doresc spor la antrenamente și o sănătate de fier!

Tu ce sport ai alege sau ai ales? Care este motivația care stă în spatele alegerii? (de exemplu, eu m-am apucat de culturism în adolescență pentru că eram foarte slab, mai apoi de alergare pentru că mă antrenam pentru admiterea în sistemul militar)

Vezi și 3 cele mai bune aplicații gratuite pentru fitness și exerciții fizice