Pictura este un lucru la care majoritatea celor cu suflet dea rtist visează. Și nu trebuie să ai „înclinație” spre aceasta. Nu-ți trebuie nici măcar curaj să te apuci de acest lucru. Pur și simplu dacă vrei să te apuci de așa ceva, măcar ca hobby, e bine să iei o bucată de hârtie, cea mai apropiată de tine și un pix, creion sau ce mai ai la îndemână.

Și începi să schițezi ceva. Orice vrei tu sau orice îți vine în minte. Poate fi și ceva din lumea reală, un ghiveci de flori, sau o caricatură a unei persoane dragi.

Ideea e că trebuie să faci primul pas. Dacă mai vrei și consideri că îți place poți lua niște culori și o pensulă. Pot fi și acuarele. Sau ulei mai ieftine de ulei. Ieftine e un cuvânt mai ambigu și relativ. Spun asta pentru că culorile de ulei sunt ceva mai scupe. Dar iarăși o dau în diverse și nu vreau asta.

Cam asta ai de făcut în linii mari. Poți face și o școală de artă așa cum am făcut eu, o școală populară. Ideea e este să te preocupi și să pui mâna pe pensulă. Sau pe creion.

Am să vin revin cu un articol mai detaliat despre cum poți mai exact să te apuci de pictură și câteva indicații despre cum și ce să pictezi în așa fel ca să îți placă și ție și celui care îți vede lucrarea de artă.

Până atunci însă, dacă mai vrei să citești ceva îlegat de artă, pe acest blog, încearcă articolele mele din categoria ARTĂ. Poate te inspiră. Poate te ajută. Nu toate sunt scrise de mine. Unele sunt scrise cu cei cu care am colaborat de-alungul timpului. Altele sunt scrise de mine.

Important este doar să vrei treaba asta și să îți și placă.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank