Există câteva obiceiuri care nu sunt neapărat pozitive. Pentru unii dintre noi sunt negative și ne afectează viața de zi cu zi. Atenție, am spus pentru unii.

Dacă tu vrei ca să renunți la un obicei care consideri că te agasează poți. Cu siguranță poți. Ideea este doar să încerci. O dată, de două ori, de tri ori sau oridecâte ori este necesar.

Obiceiuri rele pot fi considerate și fumatul sau băutul excesiv.

Dacă tu consideri că unul dintre aceste obiceiuri îți afectează viața te invit să citești acest articol care este pentru tine.

Să vedem cum. În primul rând ar trebui să îl înlocuiești cu altceva. Fumatul este o plăcere pentru cei care și-au însușit acest prost obicei. Cei care fumează probabil își aduc aminte cât de scârboasă a fost prima țigară și precum că nu le-a plăcut deloc. Dar au insistat să fumeze. La fel alcoolici. Prima beție și răul de după prima beție nu au fost neapărat dintre cele mai fericite. Aceste proaste dependențe au fost instaurate. La fel și lipsa lor, renunțarea la ele poate fi instaurată, sau restaurată mai bine spus. Ne putem restaura la condiția adolescenței când majoritatea dintre noi suntem rebeli și dorim să părem maturi sau să încercăm să părem maturi pentru a fiți luați în serios.

Treaba stă în felul următor: se poate. Se poate renunța la aceste proaste obiceiuri și uneori chiar cu ușurință. Ideea e să le înlocuiești sau să încerci să le înlocuiești cu altele mai puțin nocive sau cu altele benefice.

Ca să zic o vorbă acum mai pe final aș spune că dacă fumezi și bei nu este neapărat un lucru negativ. Hitler renunțase definitiv la alcool și țigări dar știm cu toții ce a făcut. La fel conducătorul Marii Britanic era un consumator înrăit de șampanie și trabucuri dar știm că a salvat lumea.

Așadar motivație din spatele fiecarei acțiuni care se întinde pe termen lung uneori numai posesorul acțiunii sau viciului le cunoaște bine. Dacă tu te cunoști bine poți să te lucrezi bine, să te modifici în așa fel încât să fii mulțumit de propria persoană. Uneori te poți face de râs crezând că faci un lucru bun. Dar dacă binedispui pe cineva sau nu o faci cu gânduri necurate nu e bai.

Să renunți la alcool sau chestii negative care îți afectează viața nu e imposibil ci doar tu ai fost făcut să crezi acest lucru.