Am mai scris parcă un articol pe acest subiect. Nu știu de ce mi-a venit dar în seara asta o să vorbesc despre cum poți renunța la acest prost obicei.

Tutunul este un viciu social acceptat care provoacă dependență. La renunțare apar simptome de sevraj cum ar fi nervozitate. Dependența dispare în aproximativ trei zile.

Facem cunoștință cu fumatul de obicei în adolescență când vrem să fim rebeli. Mai târziu aprinderea unei țigări și inhalarea acelui fum nociv creează iluzia unei siguranțe.

Mai târziu, când revenim cu picioarele pe pământ realizăm că ne-am pricopsit cu un viciu.

Mă fac avocatul diavolului și spun că tutunul are și beneficii. Conform unui studiu efectuat de către niște cercetători acesta previne apariția unei boli grave care apare la bătrânețe și degradează creierul…Alzheimer. Da, se pare că această nocivă substanță are acest efect.

Dar cum ne putem lăsa? Cum putem renunța?

Un răspuns simplu și puțin ironic ar fi să nu mai fumezi pur și simplu.

Dar oamenii caută metode.

Personal am renunțat de două ori la acest obicei. Prima oară un an de zile, apoi opt luni.

Nu a fost greu. Nu a durut. Simțeam nevoia să inhalez fum de țigară când stăteam la cafea colegii fumători dar mă abțineam. Dorința de a fuma o țigară îmi dădea târcoale. Însă voința de a mă abține era mai mare.

M-am reapucat multe luni mai târziu realizând că îmi lipsește ceva.

Motivația interioară pentru care renunțasem nu era una acceptată de subconștientul meu. Vroiam să demonstrez ceva cuiva. Or această motivație mi se părea incorectă în adâncul sufletului meu.

Singura motivație și cea mai puternică pentru care poți renunța este cea pe care subconștientul tău o acceptă ca fiind Ok. Trebuie să fie neapărat un care face parte din categoria fapte bune. Pentru tine faci aceasta și pentru cei din jur.

Desigur că au existat destul de multe persoane care au fumat și au murit la vârste înaintate. Fumatul nu le-a afectat sănătatea sau nu în mod puternic. Dar desigur nu poți miza pe asta.

Fumatul este o plăcere în sine. Ca orice plăcere provoacă dependență. Când îți vei găsi altă plăcere în locul acesteia o poți înlocui. Sau îți poți tu singur inocula o plăcere care să înlocuiască obiceiul blamat.

Nu este imposibil să te lași. Cred cu tărie că orice persoană fumătoare poate renunța. Dacă vrea cu adevărat, bineînțeles! Imposibil nu e!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank