Banii se pot devaloriza în timp. Poți deține 10.000 EUR cu care acum ai putea cumpăra o garsonieră. Pe termen foarte lung, 20 ani de exemplu, cu aceeași sumă poți cumpăra doar o bicicletă. Piața banilor (dacă poate fi numită așa) a început într-o oarecare măsură să semene cu cea a criptomonedelor.

Să ne uităm numai la diferența dintre EUR și $ și cum aceasta a variat, de-a lungul ultimilor ani, relativ mult, nefiind mai deloc stabilă. Depozitele la bănci mai nou oferă pe termene lungi dobânzi care pot fi considerate rentabile. La cum evoluează prețurile, la cum evoluează economia la nivel mondial, și cu criza din Ucraina, nu sunt nici măcar o mică amortizare, ci doar ceva, acolo.

E ca și cum ai sări de la o înălțime mare, și te aștepți  jos la o plasă de siguranță, însă primești doar un preș. Nu te poți baza pur și simplu pe dobânzile băncilor, și cu atât mai puțin pe pensii, și când spun pensii mă refer la cei care de pe acum îi pot numi nepoți.

Cele mai eficiente investiții s-au dovedit de-lungul timpului a fi cele în imobiliare, și terenuri, fie ele agricole, mai ales agricole, dacă este să ținem cont de ceea ce vedem și trăim în prezent. Viitorul este confuz, incert, posibil sumbru pentru o anumită categorie de oameni.

E clar că TikTok, Only Fans și alte rețele de genul nu vor mai deveni surse de venit, e clar că cei care fac asta majoritate o fac în prezent fără a se gândi la viitorul de peste 30 de ani, e clar că, clădiri, terenuri, mai ales terenuri, fie ele și agricole, vor fi necesare.

Cele mai eficiente investiții sunt în terenuri și imobiliare. Așa a fost din totdeauna! Și dacă e să o spunem pe aia dreaptă, dacă ai 100 mp teren arabil cu legume, tot poți asigura hrana pentru o perioadă de timp.

Și da, fără rate, fără bănci, fără bani primiți înainte ci cu sudoare, pentru că suntem pe nisipuri mișcătoare, și nu poți fi sigur dacă peste 5 ani îți mai poți plăti rata la bancă pentru apartament, sau vilișoară.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank