Update: Vezi AICI articol actualizat despre cum se face un cont de PayPal în România în 2021

În primul rând, un cont de PayPal este foarte util dacă intenționezi să câștigi bani online sau pentru a efectua plăți într-un mod sigur. Înainte de a vedea efectiv, pas cu pas, cum se crează un cont de PayPal, să vedem întâi mai exact ce este și la ce folosește.

1. Ce este PayPal și la ce folosește?

PayPal este un procesator de plăți online fiind unul dintre cele mai populare și sigure.

Cu PayPal poți primi plăți și donații. Dacă ești freelancer sau vrei să câștigi bani online, PayPal îți va fi foarte util. Banii îi poți retrage pe cardul tău sau îi poți cheltui direct de pe cont, pe website-urile care acceptă această metodă de plată. Cele mai multe o acceptă.

În cazul în care dorești să retragi banii pe card, PayPal percepe un comision de retragere. Acesta este undeva pe la 2$ per retragere.

Cu un cont de PayPal poți plăti online fără a-ți introduce datele cardului tău. Pentru a efectua o plată îți va trebui doar adresa de email și parola contului. Pentru asta va trebui să ai bani pe cardul atașat de cont sau doar în contul de PayPal. Este mult mai safe să plătești în acest mod, dacă este să ținem cont de câte măgării se fac în zilele noastre online.

2. La ce poate fi util un cont de PayPal?

Un astfel de cont este util dacă:

  • lucrezi sau intenționezi să lucrezi ca freelancer. Website-uri ca UpWork sau Freelancer, oferă posibilitatea ca freelancerul să primească plata pe contul său de PayPal.
  • vinzi ceva online. Poate fi un produs sau un serviciu digital. De exemplu o carte în format electronic, un curs, un ghid, un design, fotografii, acces la articole premium pe un blog sau orice vă poate trece prin minte și se poate livra online. Sau poate un bun fizic care se va trimite ulterior prin curier (aplicabil în cazul magazinelor online).
  • vrei să câștigi bani online prin diverse metode legale. Există numeroase site-uri online și aplicații care oferă posibilitatea de a câștiga bani din fața calculatorului sau a telefonului. Ar fi multe opțiuni aici și este deja subiect de un alt articol. O să enumăr doar câteva:

#1 vânzarea de fotografii pe aplicații sau website-uri destinate acestui lucru (Shutterstock, Dreamstime, etc),

#2 vânzarea de softuri, template-uri, plugin-uri (ex. WordPress),

#3 vânzarea de design-uri grafice sau produse cu design creat de tine (Graphicriver, Society6),

#4 completarea de sondaje (ex. Mobrog)

#5 aplicații care te rasplătesc pentru efectuarea anumitor task-uri,

#6 aplicații care te plătesc pentru că le folosești sau care te plătesc că joci jocuri, etc.

  • primești donații. Pot fi donații pentru un produs online, pe care îl oferi gratuit. Lași însă posibilitatea utilizatorului, care se folosește de produsul tău, să te răsplătească printr-o oarecare sumă de bani. Două exempele care îmi vin în minte acum sunt:

#1 site-urile ca Pixabay. Aici poți primi donații de la utilizatori, pentru fotografiile uploadate de tine. Este ceva în genul Buy me a coffe. De obicei se donează sume mici. Dar la multe fotografii se poate aduna o sumă frumușică. Vei primi banii direct în contul tău de PayPal imediat ce sunt donați.

#2 pluginuri WordPress. Dacă ești programator pasionat de WordPress și ai vreo idee de un plugin util/genial, însă nu vrei să te complici cu vânzarea, poți primi donații utilizatorii care vor să te susțină.

  • plătești pentru un produs simplu și rapid.
  • altele pe care nu le-am enumerat. Și care sunt totuși utile, cum ar fi transfer de bani către o rudă sau prieten care are cont de PayPal.

3. Cum se creează un cont de PayPal în România (2018)

Îți voi arăta cum se poate face un cont de PayPal, detaliat, screen cu screen (pas cu pas). Sunt în total 12 screen-uri de parcurs. Durează aproximativ 5 minute și este pe înțelesul tuturor.

Screen 1

Primul lucrul pe care trebuie să-l faci este să cauți pe Google (sau alt motor de căutare) PayPal romania și să dai click pe primul rezultat afișat.

Rezultat căutare PayPal romania:

PayPal in rezultate Google

Se va afișa apoi o pagină de genul celei de mai jos de la screen-ul 2.

Screen 2

PayPal prima pagina

Faci click pe Signup, în dreapta sus.

Se va afișa apoi o pagina cum vede în screen-ul de mai jos.

Screen 3

Pagina PayPal cu Continue

Un cont personal este de ajuns în cazul în care nu deții o firmă pentru care vrei să faci cont. Așa că lași bifat Personal Account. Apoi dai click pe Continue.

Se va afișa pagina din screen-ul 4

Screen 4

Pagina PayPal signup

Lași selectat România.

Completezi câmpurile cu adresa ta de email și creezi o parolă. Apoi mai completezi odată parola pentru confirmare și apeși Next.

Îți va apărea o pagina ca cea din imaginile de la:

Screen 5

PayPal pagina date personale1

PayPal pagina cu date personale2

Completezi câmpurile cu datele tale personale. Atenție, este foarte important ca datele să fie corecte și la fel ca cele utilizate pentru cardul tău.

-(First name) Numele mic

-(Middle name) Al doilea nume (dacă îl ai, dacă nu îl lași necompletat)

-(Last name) Numele de familie

-(Date of birth) Data de naștere

-(Nationality) Naționalitatea (Lași bifat Romania)

-(Street Address 1) Adresa stradală. Aici trebuie să completezi strada și numărul casei sau blocul, scara și apartamentul dacă stai la bloc.

-(Street Address 2 Optional) Adresă stradală opțională. Poți lăsa necompletat.

-(City) Orașul sau localitatea în care locuiești.

-(Province/Region) Județul în care locuiești.

-(Postal code) Codul poștal.

-(Phone number) Numărul tău de telefon.

După ce ai completat toate aceste date, bifezi căsuța respectivă precum că ești de-acord cu Termenii și Condițiile. Apoi apeși Agree and Continue. Îți va apărea apoi pagina din:

Screen 6

Pagina PayPal add card

Aici ai două opțiuni: #1. Poți atașa contului de PayPal un card (VISA, Mastercard, etc) chiar la acest pas. Pentru asta introduci datele cardului și apeși Add Card, sau #2. Poți sări peste acest pas și să-l faci altă dată apăsând I’ll do it later (O să atașezi mai târziu), ceea ce o să facem și noi în acest tutorial.

Ca o paranteză. Atașarea unui card contului de PayPal o poți face și mai târziu dar, în general e bine să ai făcut acest lucru. Nu știi niciodată când ai nevoie să retragi bani cash, iar acest lucru îl poți face doar dacă ai un card atașat. E bine de știut că se va efectua o tranzacție de probă (aprox 2 euro) la efectuarea acestei operațiuni. Tranzacția vă va apărea în istoricul bancar (puteți verifica online, dacă aveți activat un astfel de serviciu bancar).

Să revenim la oile noastre. 

Apeși I’ll do it later și va apărea pagina din:

Screen 7

blank

Dăm click pe I’d still like to do this later  (Vreau în continuare să atașez mai târziu). Și așa vom ajunge la următorul screen:

Screen 8

PayPal creat

Vă va apărea că PayPal este gata de utilizare.

Va trebui totuși, pentru a putea primi și trimite bani, să vă confirmați adresa de email. Dăm click pe Go to your account.   Apoi se va deschide pagina din:

Screen 9

PayPal confirmare email1

Dăm click pe Confirm Your Email Adress. Și asfel se va deschide altă pagină. Cea de la:

Screen 10

PayPal confirmare email2

Apăsăm Send Email pentru a primi emailul cu link-ul de confirmare. Urmează:

Screen 11

PayPal email trimis

Va apărea un mesaj precum că emailul cu link-ul de confirmare va fost trimis. Mai trebuie să faci un singur lucru pentru a putea primi și trimite bani. Să activezi contul. Pentru aceasta trebuie să dai click pe link-ul de confirmare din emailul primit.

Nu uita să dai click pe link-ul de confirmare.

După acest ultim click, GATA! CONTUL TĂU PAYPAL ESTE CREAT! FELICITĂRI!

Dacă vrei să revii la ecranul principal PayPal dă click pe X-ul din dreapta sus. Ecranul principal al contului tău de PayPal va arăta cam așa:

Screen 12

PayPal dashboard

Currencies sunt banii pe care îi ai în PayPal. Reține, aceștia nu au nici o legătură cu câți bani ai pe cardul tău. Sunt doar banii tăi din PayPal neretrași.

4. Pe final

Aș fi bucuros dacă mi-ai lăsa un feedback la acest articol! Dacă ai vreo întrebare legată de PayPal, lasă-mi un comentariu și o să încerc să-ți răspund! Tu folosești PayPal?

Dacă crezi că articolul este util, nu uita să dai un share!

Update: Articolul va fi updatat pentru că print-screenurile nu se mai afișează.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank