Este clar pentru toată lumea cred că, curentul electric a ajuns din ce în ce mai scump și uneori, pentru unii, poate deveni o povară, greu de dus.

Partea fruoasmă este că se poate face economie, și poți lua acolo undeva un 25 la sută chiar din cheltuielile pentru curentul electric, neafectându-te cu nimic, din ceea ce făceai și înainte. Cum faci?

#1 Stinge lumina după tine

Era o o regulă pe timpul când făceam eu armata, ultimul stinge lumina. Lumina o dată ce părăsești camera, trebuie stinsă. Se întâmplă de multe ori să o lași aprinsă în baie, prin debarale, pe holuri, dormitoare sau alte camere, aiurea, să o găsești așa, să o ignori, și să o lași tot așa. Și poate sta așa cu zilele.

Aia costă! Mai ales dacă lampele care emit lumină consumă și mult, te ard la bani în timp ce tu te uiți cât de minunat a stat aprinsă în lipsa ta în timp ce tu erai la serviciu, sau chiar în concediu.

#2 Nu lăsa niciun tip de încărcător în priză dacă nu încarcă nimic

Chiar dacă nu încarcă nimic, încărcătorul tău de la telefon, tabletă sau laptop consumă curent electric. Asta e o regulă de bază a electricității. Dacă mai ai și alții membrii ai familiei care își lasă încărcătoarele în priză în timp ce nu încarcă, și acolo e un consum care nu poate fi ignorat, și va apărea pe factură ca alți Wati în plus.

#3 Programează televizorul să se stingă

Am aflat de curând că unii dorm cu TV-ul deschis. Pur și simplu adorm și consumă așa curent în neștire, neuitându-se nimeni la el. Ecranul ăla mare pe care ți l-ai tras cu diagonala cât peretele consumă. Și el consumă chiar dacă tu nu te uiți la el.

#4 Reglează potrivit mașina de spălat

Uneori la mașina de spălat poți ajusta programul în așa fel încât să spele hainele în perioade cât mai scurte, de exemplu 30 minute în loc de  2ore. Și crede-mă că nu e mare diferență, și pentru multe dintre haine nu se observă, în sensul că nu strică hainele mai soft. Mașina de spălat consumă mult. Așa că fă cumva.

#5 Alte aparaturi în sarcină

Cam tot ce e băgat în priză și nu este în funcțiune, consumă. Fie că este vorba despre un încărcător de telefon, fie că este vorba despre un TV în stand-by, ele consumă mai puțin decât ar fi în funcțiune, dar odată ce sunt conectate la priză: consumă! Un articol util despre economisire AICI.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank