Intro
Le-am numărat. Am șase smartphone-uri defecte, cu display-ul crăpat și alte defecțiuni. De la Samsung-uri scumpe cu ecran curbat, la OPPO sau iPhone-uri.
În afară de defecțiunile acestea, care sunt din cauza celui neatent (eu, în momentul magic în care se petrece grozăvia), care scap telefonul din mână, mai apar și alte defecțiuni. Cel mai des apar defecțiuni la mufă, de la băgat și scos prea des de la încărcat. Asta a fost și principala cauză pentru care am dus telefoanele la reparat. Mai jos de 250 RON nu-mi lua pentru a rezolva asta.
Defecțiunile astea din urmă sunt la mufa de încărcare internă. Aia trebuia schimbată. Probabil aș fi reușit și singur, cu o trusă de șurubelnițe și scule necesare. Însă comandă tu trusă pe net, acordă timp, atenție, plus că nu fac asta toată ziua, și mi-ar fi luat timp.
Dacă ar fi la încărcător, cumperi altul și te-ai scos. Un cablu de încărcat, fie el de orice tip, dacă îl cumperi de la un magazin obișnuit plătești o sumă de bani care e acceptabilă.
Dacă ai nevoie urgent cum am avut eu o dată la 1:00 noaptea, te duci în benzinării și trântești cu banul, de exemplu 120 RON pe un încărcător cu tot cu cablu. Apoi afli că tot de la mufa internă e, că nu face contact bine mufa de la încărcător cu mufa internă, receptoare. Și iată că ai dat bani degeaba.
Cum poți face economie?
În primul rând, cumpără o husă de silicon și ecran protector! Fă asta imediat după cumpărarea telefonului! După aia se uită…și…pac…ecran crăpat…bani pentru reparat…bani pe fereastră…gaură în buget! Asta este cel mai important când ai un telefon nou. În felul ăsta eviți să strici ceea ce costă mai mult la un smartphone, uneori chiar cât întreg smartphone-ul, pe care în condiții normale l-ai vinde la mâna a doua – ecranul.
În al doilea rând evită să-l bagi și să-l scoți prea des de la încărcat. Băgând-ul și scoțându-l des la încărcat se uzează mufa internă. Aia costă bani, plus că trebuie să-l duci la un service, care îți ia bani pentru a o schimba. Asta este și greșeala pe care o fac cel mai des la smartphone-uri, bag și scot prea des de la încărcat.
Concluzie
În ultima perioadă se cumpără din ce în ce mai rar smartphone-urile și lumea tinde să le protejeze mai mult, să aibă grijă de ele mai mult, să-l repare când apare defecțiune, să-l dețină cât mai mult timp. Așa că încearcă să-ți protejezi smartphone-ul, cât mai mult, să fii cât mai atent cu el.
Trebui ecran de sticlă, husă de silicon, băgat la încărcat rar și până se încarcă bateria full.
Tu cât timp ai deținut cel mai mult un smartphone?
Comenteaza