În prezent, majoritatea banilor se învârt pe internet. La fel și majoritatea joburilor ca de exemplu programator, influencer, freelancer sau blogger. Există multe metode legale de a câștiga bani online și pe care le poți încerca. Fie că nu ai deloc job și te confrunți cu probleme financiare, fie că ai dar vrei să-ți dai demisia și să intrii în lumea virtuală, unde să învârt cei mai mulți bani, îți ofer mai jos câteva idei de luat în seamă atunci când vrei să faci bani pe online.
#1 Influencer
Acum că avem TikTok este mult mai la îndemână să devii un inluencer de succes. Cu câteva haine noi, ceva timp liber și un ambient plăcut poți aduna mii și sute de mii de fani, mai ales dacă ești femeie și arăți decent. Sau, bineînțeles, dacă ai ceva de spus.
#2 Sondaje de opinie
Este metoda cea mai la îndemână și care nu necesită cunoștințe. Și este de-asemenea metoda despre care am vorbit cel mai mult pe acest blog. În cazul în care vrei să încerci câteva site-uri de sondaje de opinie și să începi să faci bani chiar acum îți recomand să citești ACEST articol scris de mine. Acolo vei găsi câteva site-uri cu care poți începe să câștigi bani chiar acum.
#3 Blogging
Este metoda pe care o folosesc și eu de câțiva ani încoace cu succes. Însă trebuie să știi că ai nevoie de răbdare pentru a crește un blog mare. Odată cu creșterea numărului celor care te citesc vor apărea și oportunități. De exemplu doritori de reclamă care vor să apară la tine pe blog sau poți folosi marketing-ul afiliat pentru a genera venit. Însă trebuie să știi un lucru, trebuie să ai o etică și să fii corect, altfel îți vei pierde din fani. Citește ACEST artciol despre cum să faci un blog și bani cu el.
#5 Afiliate Marketing
Această metodă necesită un cont pe una dintre platformele de Marketing Afiliat, asta în primul rând. Însă trebuie să ai și o comunitate formată pe o rețea de socializare (ex. Twitter) sau un blog cărora să le recomanzi produse sau servicii pe care le-ai încercat și care merită folosite. În cazul în care ceea ce recomanzi este calitativ, cititorii vor mai merge pe mâna ta. Dacă o faci însă doar pentru bani s-ar putea să pescuiești una-două vânzări însă pe termen lung vei rămânea cu puțin, atât ca număr de cititori cât și ca venit. Din acest motiv tot spun că trebuie să fii etic d.p.d.v profesional.
#6 Freelancing
O altă metodă este freelancing-ul. Este metoda pe care am folosit-o și eu cu succes și este metoda cea mai folosită în America, unde majoritatea lucrează ca freelanceri. Poți încerca platforme ca Upwork sau Freelancer. Vezi AICI un articol scris despre cum poți reuși ca freelancer. Personal cunosc o freelancer-iță care de la 100 $ a ajuns la 30.000$ în doar doi ani. Când am colaborat eu cu ea, cerea 5 EUR pe articol. O dată ce i-a crescut numărul de clienți, a creat calitativ și a îndeplinind deadline-urile, a început să facă bani, mulți, creând chiar 50 EUR pe articol de 500 de cuvinte.
#7 Copywriter
Și iată că trecem la următoarea metodă. Scris-ul. Trebuie să stăpânești bine acest skill. Sau în cazul în care totuși vrei și îți place, trebuie să cauți să te îmbunătățești permanent, chiar dacă nu ești la cel mai avansat nivel. Există numeroase site-uri pe care poți să vinzi articole de blog ș.a.m.d.
#8 YouTube
Poți deschide un canal cu tutoriale de exemplu care sunt încă la mare căutare. La început poate nu vei avea multe vizualizări, însă nu trebuie să fii dezamăgit, trebuie să continui. Banii cu timpul vin garantat.
#9 E-Book
Sunt mulți scriitori care fac bani scriind cărți și vânzândule pe Amazon sau alte platforme. Se poate și să scrii diverse cărți sau Ghid-uri pe care să le vinzi. Pot fi de diferse genuri. Este bine să te documentezi mai înainte. Este bine să faci research înainte de a scrie o carte și să te interesezi despre publicitate când vrei să o publici. Poți face asta și pe cont propriu.
#10 Vânzări
Este domeniul cel mai profitabil însă și greu, asta pentru că lucrul cu factorul uman nu este ușor. Poți vinde online adică îți poți face un site pe care să vinzi. Nu recomand drop-shiping-ul. Poți vinde ceva ce nimeni nu mai are spre exemplu obiecte hand-made făcute de tine, sau lucruri personalizate. De-asemenea poți vinde offline. Trebuie să ai răbdare și perseverență.
Comenteaza