Există multe oportunități când ai un blog. Mai ales când ai un blog foarte vizitat. Și sunt sigur că majoritatea celor care mă citiți acum le cunoașteți deja.

Dacă sunteți și dintre cei care nu au un blog și dați peste acest articol atunci am să vă spun câte ceva.

Așa că hai să vedem.

În primul rând ai nevoie de un blog ca să faci bani cu un blog. Dacă nu știi cum se face unul am aici aceste două articole foarte explicative care te îndrumă pas cu pas. Dacă nu vrei să-ți bați capul cu partea tehnică atunci contactează-mă și te pot ajuta.

Revenind. În primul și în primul rând cea mai cunoscută metodă de monetizare și pe care mai toți bloggeri cu ștate vechi au încercat-o este de a afișa reclame Google. Acest lucru îl faci cu un cont de Google Adsense. Nu recomand deoarece plătesc farte puțin.

O altă metodă este de a promova produse la tine pe site (marketing-ul afiliat). De exemplu Profitshare. Promovezi un produs. Dacă cineva îl cumpără atunci primești un comision, care poate fi mai mare sau mai mic în funcție de advertiser.

O altă metodă este de a scrie articole sponsorizate. Dacă cineva vrea să promoveze ceva la tine pe blog, atunci îți plătește pentru acel articol în care tu îți spui părerea și îl recomanzi. Bineînțeles trebuie să-l și fi testat și să nu promovezi lucruri sau servicii pe care tu nu le-ai folosi niciodată.

Și mai sunt încă destul de multe posibilități cum ar fi să creezi un produs (gen E-book) pe care să-l vinzi la tine pe blog. Sau după ce crești site-ul i pur și simplu să îl vinzi. Cum am spus oportunități apar. Trebuie doar să începi să faci primul pas. Să-ți faci blogul.

Ca idee vreau să spun că blogurile în limba engleză au mai mare succes. Asta deoarece sunt mult mai multe persoane care vorbesc limba engleză decât limba română.

Acestea fiind spuse vă las pe voi să decideți dacă merită sau nu.