Personal nu am reușit să câștig bani cu blogul decât după abia trei ani. Acum am ajuns la „fabuloasa” sumă de 654 de lei, în august, și luna nu este terminată, mai am încă ceva de primit. Estimez undeva la 800 de lei.

Nu este poate o sumă mare, este însă suma care îmi rămâne mie în mână, după impozitare. Asta e o chestie part-time pe care o fac pe lângă job, și cred că o voi face full-time și mă voi ocupa doar de asta mai mult, lăsând să-mi conducă altcineva mica mea afacere, chioșcul, pe care nu pot să o las. Nu pot să o abandonez, pentru că este o ocupație pe care am făcut-o de mic copil.

Blogul are patru ani de când este în forma actuală și pe acest domeniu. Nu dau raport acum nimănui despre ce fac sau cum stă situația. Vă las doar să vă faceți o idee despre blogging și despre unii care spun că strugurii sunt acrii pentru că nu știu și nu pot să ajungă la ei. Și da, din blogging se pot câștiga bani. Poți trăi, și dacă ești pe extern, adică pe .com, poți să și faci o mică sau mare avere. Totul depinzând doar de tine și de cât timp investești în asta.

În primul rând cum să-ți faci un blog dacă tu vrei asta? Am scris AICI un articol mai vechi despre asta și despre mai multe lucruri legate despre asta. Vizitează-l, citește-l!

Sunt chestii tehnice la care nu ai putea să te descurci, sau mai greu. Totul este ușor. Însă dacă tu nu vrei să-ți bați capul trimite-mi AICI la rubrica CONTACT un mesaj cu textul „Vreau blog„. Și în funcție de ce vrei vom stabili un preț și te vom face cu un blog nou-nouț și gata de a fi lansat online cu toate caracteristicile unui blog complet. Sau poți să-mi scrii pe Whats Up la numărul: +40745289999.

Cu siguranță vei fi mulțumit.

Iată că îți dezvălui și câteva metode de a face bani cu un blog sau cu un site. Găsești ușor pe internet aceste informații dar de cele mai multe ori sunt fanteziste și vorbele scrise sunt făcute covrig. Adică nu înțelegi nimic din ele concret, ci doar promisiuni, sau cărți și materiale PDF pe care dai bani însă nu te ajută.

Metoda 1

Marketingul Afiliat

Trebuie să-ți întreții cumva blogul, trebuie să începi de undeva. Marketingul Afiliat este una dintre cele mai bune metode. Fie că promovezi un serviciu, fie că promovezi un produs, sau orice altceva pe care este nișat blogul tău, poți face bani. Eu folosesc Profitshare. Este platforma cu care m-am împrietenit și momentan cu ea lucrez și de pe ea câștig o anumită sumă de bani lunar. Asta pe lăngă alte câteva metode pe care le voi dezvălui în rândurile următoare.

Metoda 2

Leaduri

Poți promova anumite site-uri sau servicii prin link-uri oferite doar de acele site-uri, fără ca să fie nevoie de o platformă de Marketing Afiliat. Acele site-uri te răsplătesc cumva într-un mod în care câștigi bani, fie EUR, RON, sau Dolari. Unul dintre acele site-uri este Ipsos I-Say. Este un site de sondaje de opinie care te răsplătește pentru fiecare mebru înscris și pentru că răspunzi la sondaje de opinie. Îți recomand să-ți faci cont în cazul în care nu ai încă deja. Eu zic că merită. Ultima oară am retras 175 LEI de pe acest site. Mai exact echivalentul a 35 EUR.

Este și acesta un venit și pe lângă altele îmi prinde bine. Promovez acest site deoarece site-ul meu este nișat pe BANI și MUNCĂ ONLINE. În principal articolele de acest gen sunt cele care îmi aduc cel mai mult trafic. Mai postez și articole ce nu au legătură cu acest topic.

Și ar mai trebui să spunem că traficul nu este totul. Rata de conversie a celor care îți vizitează site-ul este mai importantă atunci când vrei să trăiești din blog.

Pentru asta tu trebuie să ai o etică, adică să recomanzi doar serviciile pe care le folosești sau le-ai folosit și tu și care crezi că merită. Altfel cititorul se va simți înșelat și pierzi din clinenți, din cititorii tăi, din fanii tăi.

Metoda 3

Advertoriale

Adică articole scrise în care să promovezi anumite site-uri sau servicii. Personal am fost contactat de o companie a cărui site îl tot promovam gratuit pentru că îmi plăcea. Au descoperit articolele mele și au vrut un articol mai amănunțit și mai bine scris pe care să-mi ofere bani. Am acceptat, am scris articolul și cu puțin ajutor din partea lor legat de informații și corectitudinea articolului, l-am publicat. Iată că astfel, încă o sumă de bani mi-a intrat în cont.

Este greu și ușor în același timp și trebuie să scrii bine și să ai o oarecare experiență. Asta însă se capătă în timp, muncind, adică scriind. Și oricând și permanent este loc și pentru mai bine.

Mulțumeasc pe această cale și celor de la Daedalus Online.

Metoda 4

Google Adsense

Este și Adsense o metodă. Poate nu câștigi foarte mult și nu este una dintre cele mai recomandate. Cred însă că atât timp cât blogul tău nu se identifică cu tine ca persoană, adică nu este un brand personal, cum am eu, Iulian M, și este de exemplu un blog de tehnologie foarte vizitat, să zicem techromania.ro, poți folosi și această metodă pe lângă altele.

Metoda 5

Servicii

Îți poți oferi serviciile spre exemplu cele pe care le ofer eu, crearea unui blog de la A la Z, complet, perfect legal, și gata de a fi lansat online și publicat pe el.

Metoda 6

Cărți, ghiduri

Dacă într-adevăr poți să oferi informații utile cuiva, și nu doar vorbe în vânt, îți recomand să scrii un ghid PDF sau o carte pe care o poți vinde la tine pe blog. Informația trebuie să fie concretă, să oferi link-uri, exemple, printscreen-uri și tot ce se poate pentru a ajuta clientul. Nu doar vorbe, care nu fac nimic decât să entuziasmeze cititorul pe moment. Trebuie ca acel ghid să-i fie util. Trebuie ca acel ghid sau carte să facă clientul să materializeze ceea ce instructezi tu acolo în fapte concrete Și să aibă rezultate concrete care se traduc în bani. Pentru că până la urmă despre asta este vorba în acest articol.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank