O metodă de a face bani online este bloggingul. Este defapt și ocupația full-time a multor persoane atât din intern, România, cât și din extern.

Diferența dintre un blog în limba română și un blog în limba engleză este mărișoară. Limba engleză este după cum se știe mult mai vorbită, o limbă de circulație internațională, așa că vei avea mult mai mulți cititori pe această limbă.

Totuși însă, marea de blogguri de din afară este mult mai…mare. Și riști să te pierzi în ea. În timp ce ca bloggeri de limba română te faci mai ușor cunoscut, deoarece publicul este mult mai restrâns ca număr. Adică te remarci mai ușor.

Oricum chestia este relativă. La ce mă refer mai exact? Mă refer aici la faptul că un blog în limba engleză îți aduce mult mai multe beneficii materiale și în același timp există posibilitatea să nu ajungi la niciodată la stadiul în care scoți lei din el. Este un paradox.

Eu am început să scot bani cu blogul de-abia după vreo 3 ani de scris. Cele mai vizitate articole sunt cele de tip financiar…finanțe personale, care te învață cum să faci bani online.

În aceeași idee este scris și acest articol – cum să faci bani cu un blog.

Articolul se adresează în primul rând celor care nu au încă unul. Și se gândesc dacă se merită.

Răspunsul este că se merită. Cel puțin aceasta este părerea mea, după mai bine de 4 ani de scris, peste 800 de articole publicate în varii arii de interes, peste 300 de comentarii.

Hai însă să vedem cum poți face bani concret cu un blog.

#1 Păi în primul rând cea mai la îndemână metodă și pe care o știe toată lumea aproape sunt reclamele.

Acestea pot fi:

  • reclame de la Google  (Google Adsense)
  • banere plătite de către un sponsor
  • banere de la platformele de marketing afiliat (ex. Profitshare)
  • link-uri de marketing afiliat (ex. Profitshare, 2Performant, etc)

#2 O altă metodă mai este și scrierea de articole sponsorizate.

Adică tu undeva acolo pe blog la tine, ai o pagină de contact. Prin acea pagină de contact, un potențial client își exprimă dorința de ai scrie un articol în care să-i promovezi produsul. Contra unei sume bineînțeles. Asupra acestui aspect ve-ți cădea de-acord voi, tu ca freelancer și el ca frimă sau companie.

Trebuie și este bine însă de știut că un blog nu crește peste noapte. Trebuie să sc scrii și să tot scrii articole. Dacă se poate zilnic.

Articolele nu trebuie să fie de umplutură ci să facă ca munca ta să se materializeze în cititori care beneficiază de pe urma articolelor tale.

Cum fac eu de exemplu. Iată doar ACEST articol. Acesta are peste 1500 de vizitatori unici lunar. Ceea ce înseamnă că dezvăluie unui număr de peste 1500 de oameni lunar, sau hai să-i zicem peste 50 de persoane zilnic, metode de a pune o pâine pe masă.

50 de persoane zilnic ajung pe blog la acest articol și află cum să câștige un ban online, legal.

Să presupunem că nu toți aplică ceea ce eu spun în acel articol ci doar jumate. Asta însemnând că 25 de oameni, repet 25 de oameni trăiesc de pe urma a ceea ce eu am scris în urmă cu aprox. 3 ani.

Or să hrănești 25 de oameni nu e ușor. Însă să-i înveți cum să se hrănească este mai la îndemână și mai bine. Plus că acei 25 de oameni produc bani pe care îi cheltuie pe mâncare și alte bunuri în comunitățile locale din care ei fac parte. Unele defavorizate. Făcând astfel posibil intrarea de capital și a bunăstării în zone în care acestea de regulă ar fi greu să penetreze.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank