Cum să-ți creezi o bună reputație pe site-urile freelancing

Primul lucru pe care trebuie să-l ai pentru a avea succes pe site-urile de freelancing este să ai o bună reputație. La început o construiești în principal prin servicii de calitate și prețuri scăzute pentru ceea ce oferi.

Uneori poate fi dificil să-ți construiești un profil bun pe site-urile freelancing, dar există metode cu care poți să-ți  îmbunătăți șansele să fi angajat.

Prezentându-ți portofoliul și serviciile în detaliu, îți vei crește șansele de a fi contactat de către un client. Cu cât ai mai multă experiență în spate, cu atât mai bine.

De asemenea, feedback-urile clienților tăi valorează enorm. Feedback-urile clienților sunt ca niște recenzii despre produse, ele arată dacă ești sau nu o persoană de încredere și capabilă.

Străduiește-te întotdeauna să depășești așteptările clienților tăi. După ce îndeplinești task-urile cerute în job, poți efectua sarcini gratuite care sunt necesare, și ajuta clienții în orice mod poți. Asta va contribui mult la impresionarea clienților și obținerea unui feedback bun. În plus te pot angaja și la alte joburi.

Comportându-te corect cu clienții, dându-ți silința să oferi ce e mai bun, vei fi cunoscut ca un partener de încredere. Acest lucru te va ajuta să câștigi un flux constant de proiecte și prin urmare să câștigi mai mulți bani. Reține, totuși, că menținerea unei bune reputații nu va fi niciodată ușoară. Trebuie să oferi în mod constant servicii de calitate, să respecți termenele limită, și să menții o prezență digitală puternică.

 Cum să câștigi bani pe Upwork

Dacă ești interesat de freelancing pe o platformă și vrei să știi cum să câștigi bani din asta citește secțiunea de mai jos. Upwork poate fi o alegere bună atunci când vrei să-ți faci cont pe o platformă de freelancing. Vom vorbi în continuare despre Upwork, pentru că, cu acest site am experiență.

În primul rând trebuie să știi cum funcționează – clientul scrie un brief, în principal în limba engleză, limbă pe care trebuie să o cunoști neapărat dacă vrei să lucrezi pe Upwork. Tu trebuie să ții cont foarte mult cont de acel brief, în care clientul îți spune ce vrea. Unii pot fi mai exacți, alții nu prea știu ce vor. Sfatul meu este să-i alegi, în primul rând, mai ales la început de carieră, pe cei care știu exact ce vor, ce task au de îndeplinit.

Ce este Upwork

Upwork este un site cu milioane de clienți și freelanceri din întreaga lume. Poți alege dintr-o varietate de proiecte pe diferite nișe. Poți lucra pe sume fixe sau pe oră.

Upwork este o platformă de intermediere care te ajută să interacționezi cu clienții. Diferența dintre această platformă și a lucra independent este că primești plățile sigur și la timp, solicitând clienților să te plătească direct într-un cont Upwork, drept garanție, chiar înainte de a te fi apucat de job. Când ai terminat job-ul, clientul vede rezultatul și aprobă cererea ta de plată.

La început

Include exemple din munca ta pe profil, construiește-ți un portofoliu! Complează informațiile de profil, cum ar fi educația, experiența și locația. De asemenea, ar trebui să selectezi tarifele și câte ore ești dispoibil pe săptămână.

Apoi poți începe să cauți locuri de muncă. Multe locuri de muncă de pe Upwork sunt cu preț fix. ​​Pentru a fi angajat trebuie să scrii o scrisoare introductivă care descrie ce poți livra și cât ești dispus să percepi pentru ceea ce oferi. Este indicat ca, atunci când ești la început să lași prețurile mai jos.

Este o platformă globală de freelancing

Site-ul se mândrește cu cel mai mare număr de angajatori și candidați, precum și cu cea mai mare acoperire geografică. Serviciul este ușor de utilizat, cu un motor de căutare robust care ajută atât freelancerii, cât și angajatorii să găsească locuri de muncă, respectiv angajați.

Se plătește atât la oră cât și plată fixă

Joburile pot fi per task rezolvat sau unele job-uri se pot desfășura pe mai multe etape, numite milleston-uri. Unele milleston-uri se creează pe parcurs. Odată ce proiectul este finalizat, persoana va elibera depozitul în Escrow (banii tăi pentru ce asi muncit) pe care îl depune în contul tău. Upwork oferă plăți securizate prin PayPal. Poți găsi joburi pentru care primești plata la oră și job-uri pentru care primești plată fixă. Upwork are standarde și proceduri riguroase care își protejează utilizatorii de escrocherii.

Are o aplicație desktop

Aplicația desktop Upwork îi ajută pe freelanceri să își urmărească orele de lucru. Poate afișa până la șase capturi de ecran pe oră, ceea ce reduce discrepanțele. În plus, aplicația desktop permite freelancerilor să personalizeze setări, cum ar fi fusurile orare, camerele foto și comenzile rapide de la tastatură.

Este nevoie de un Proposal (propunere către client)

Clienții trebuie să aibă încredere în tine când ai pentru prima oară de-aface cu ei, deoarece interacționează un om complet străin. Un profil bine scris îți va oferi oportunitatea de a te lăuda cu abilitățile și realizările tale. Cealaltă jumătate a puzzle-ului este un proposal (propunere) de job.

Pentru asta nu vei trimite la toți clienții același proposal ci vei scrie personalizat pentru fiecare job la care aplici. De asemenea trebuie să scrii un proposal fără greșeli. Indiferent dacă ești un începător sau un profesionist experimentat, există câțiva pași care îți pot face călătoria mult mai ușoară.

Când ești nou

Asigură-te că ai un flux constant de muncă. Pentru asta există câțiva pași pe care îi poți face pentru a începe. În primul rând, asigură-te că, cota de aplicații pentru job-uri este mare, deoarece aplicațiile expiră după 7 zile. Nu uita să adaugi o metodă de a primi plata în contul tău.

Trebuie să ții cont că la început va trebui să aplici la foarte multe joburi până ajungi să prima angajare. Un angajator este reticent în a angaja un freelancer fără un număr mare de recenzii sau jobri anterioare.

Dacă vrei să știi mai multe despre acest subiect nu ezita să-mi lași un comentariu!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank