Un blog curat și ordonat este un prim pas important pentru a câștiga bani. Când oferi conținut de valoare, oamenii îți vizitează blogul. E bine ca ei să găsească și ceva util pe el, sau măcar ceva distractiv, altfel, ei nu vor rămânea fideli.

Nimeni nu vrea să citească despre problemele tale personale ci mai degrabă vor fi bucuroși să afle că ai soluții pentru problemele lor. Există mai multe modalități de a câștiga bani cu un blog. Să vedem.

Bani din blog cu Marketing afiliat

Marketingul afiliat poate fi un flux profitabil de venituri cu o investiție inițială minimă. Cu cât rata de conversie este mai mare, cu atât poți face mai mulți bani cu marketing-ul afiliat.

Cum începi? Primul pas este să cercetezi nișe potențiale și programe de afiliere. Acest lucru înseamnă măcar un pic de research pe produse și servicii.  Odată ce ți-ai ales nișa și ai deja un număr mare de cititori, poți începe să-ți pui bannere și link-uri de afiliat pe blog și să le promovezi potențialilor clienți.

Unii afiliați nu sunt mulțumiți cu ratele de conversie. Unii încă mai cred că traficul trebuie să fie foarte mare pentru mai mult profit. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Ca afiliat rata de conversie poat fi chiar și de până la 2%, așa că eforturile tale trebuie să fie extrem de bine direcționate.

Cost-pe-achiziție

CPA, sau Cost-Per-Action, este o măsurare a costului agregat asociat cu achiziționarea de către un client unic. Termenul se referă de obicei la o vânzare, dar se poate referi și la o altă conversie, cum ar fi cumpărarea unui serviciu. Mai pe scurt primești o sumă de bani, care poate fi un procent din prețul produsului sau serviciului.

Indiferent de tipul de conversie, CPA este o componentă esențială a unei strategii de marketing eficiente. Este important să înțelegi raportul cost-pe-achiziție, astfel încât marketingul online să poată fi eficient si profitabil. CPA este un model de marketing afiliat în care agentul de publicitate plătește numai atunci când un vizitator completează acțiunea dorită. Costul poate fi de la 1% la 12% per prețul produsului pe care îl promovezi.

Această metodă s-a dovedit a fi extrem de profitabilă și poate aduce sume mari. Ca afiliat poți să primești venituri reziduale ani de zile.

Cost-pe-clic

Unul dintre aspectele importante ale marketingului afiliat este și costul-per-click (CPC). CPC permite ca tu să câștigi bani când clientul doar face clic pe o reclamă. Când decizi ce să promovezi, Pentru acest tip de marketing, trebuie să iei în considerare costul pe clic.

O platformă foarte cunoscută la noi de marketing afiliat cu ajutorul căreia poți câștiga bani este Profitshare. Îți poți face cont pe Profitshare AICI și să începi și tu să câștigi bani prin promovarea de produse sau servicii.

Bani din blog cu publicitate

Poți câștiga bani online afișând bannere publicitare. Una dintre cele mai bune modalități de a fi plătit de către companii pentru publicitate este o sumă lunară fixă pentru o anumită dimensiune a bannerului. Întrucât internetul este o piață uriașă, toate site-urile web sunt supuse legilor cererii și ofertei.

Cu cât ai mai mulți vizitatori, cu atât poți cere mai mult. De obicei firmele îți vor cere statisticile. Așa că fi pregătit ca atunci când blogul tău va crește, să oferi diferite statistici. În principal cele mai solicitate sunt cele demografice.

Când negociezi cu firmele care vor să-și facă publicitate pe blog la tine trebuie să vrei să obții sume cât mai mari. Nu este bine să ceri prea puțin. Percepe o taxă adecvată. Nu trebuie să rămâi la un preț fix pentru totdeauna, poți oricând să crești tarifele pe măsură ce cererea crește. Pentru un blog nou lansat, ar trebui să oferi și reduceri pentru a atrage mai mulți agenți de publicitate.

Suma pe care o percepi pentru spațiul publicitar depinde de cât de popular este blogul tău. Taxa pe care o vei percepe va depinde de formatul bannerului și cum este poziționat. Dacă blogul tău obține 100.000 de vizualizări de pagină pe lună, atunci un banner din bara laterală de 300 x 250 este echivalent cu aproximativ 200 EUR/lună.

Bani din blog cu Google Adsense

Ce este Google Adsense

Google Adsense este o soluție de monetizare a blogului tău de la Google și cea mai cunoscută și simplă. Partea bună aici este că nu ai nevoie de contract cu vreo companie și vei plăti doar impozitul la ANAF pentru câștiguri.

Google Adsense este un program de publicitate online care permite proprietarilor de site-uri web și bloguri să afișeze anunțuri Google pe site și să câștige bani din aceste anunțuri. Este o modalitate foarte populară pentru a face bani online și este utilizat de mii de webmasteri și bloggeri pentru a-și monetiza site-urile.

Pentru a câștiga sume considerabile, cu care să te poți întreține și să mai și rămâi cu bani, trebuie ca blogul tău să aibă foarte foarte mulți vizitatori. Este bine de știut faptul că un blog într-o limbă de circulație internațională, cum ar fi limba engleză, îți poate aduce mult mai mulți vizitatori decât un blog în limba română. Poți însă câștiga cu Adsense și cu un blog în limba română dacă acesta este foarte foarte vizitat.

Pentru a putea câștiga bani cu Google Adsense trebue să te încadrezi în liniile lor de publicitate. În acestă secțiune vom vedea cum să obții bani din blog cu Google Adsense.

Cum câștigi cu Google Adsense

Pentru a începe să câștigi bani cu Adsense, trebuie să te înscrii în program și să adaugi un cod de urmărire Adsense pe site-ul tau. Atunci când vizitatorii site-ului tau vor vedea anunțurile Adsense și vor face clic pe ele tu vei primi un comision pentru aceste clicuri.

Pentru a obține un cod de afiliere, trebuie mai întâi să deschizi un cont Adsense. Trebuie ca blogul tău să respecte toate regulile programului Adsense. După ce ai făcut acest lucru, accesează secțiunea „Coduri pentru site-uri” din panoul de control al contului tău Adsense și urmează instrucțiunile.

Dacă sunteți interesat să începeți să câștigați bani online cu ajutorul Google Adsense, există o mulțime de resurse disponibile pe net pentru a te ajuta.

Bani din blog cu Advertoriale

O altă modalitate de a câștiga bani cu un blog este să scrii postări sponsorizate. Unele bloguri au o audiență destul de mare și pentru aceasta audiență, unele companii vor să promoveze produse sau servicii prin intermediul articolelor sponsorizate pe blogul tău. Articolul de tip advertorial trebuie să fie scurt și să aibă un punct de vedere clar si concis asupra a ceva.

Postările sponsorizate sunt profitabile, dar trebuie să fii sigur că produsele pe care le promovezi sunt relevante pentru nișa ta. În caz contrar, s-ar putea să-i buimăcească pe cititorii.

Asigură-te că blogul tău este relevant pentru produsele sau serviciile pe care le promovezi, articolele care se vor încadra în nișă vor avea șanse mai mari de a atrage cititori.

Pe final

Cunoaște-ți cititorii! Oamenii citesc bloguri pentru că sunt interesante, articolele sunt bune, blogurile arată bine și articolele sunt publicate frecvent. E bine ca blogul tău să aducă plus valoare. Dacă îndeplinești aceste condiții ești pe drumul cel bun pentru a câștiga bani cu blogul tău.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank