Întrebasem o dată un om mai în vârstă ca mine, un om calm…”ce se va alege din România”. Iar el îmi răspunde: “cum ne-o fi soarta.”

Am ajuns la mâna sorții. Ne-au descurajat. Pe unii dintre noi i-au demoralizat. Triști. Oameni triști și dezamăgiți de propria soartă și de țară. De oameni, vecini, prieteni buni care trădează.

Oameni în care ai avut încredere o viață întreagă te trădează doar de dragul trădării.

Suntem oare o nație de trădători. Să fii murit oștenii lui Ștefan cel Mare și a lui Mihai Viteazul degeaba? Și și-au scurs sângele peste și pentru acest pământ.

Se răscolesc în pământ acum. Și sângele cere sânge.

Ne-am apărat cât am putut identitatea. Tradițiile și obiceiurile nu au dispărut de pese tot. Este doar o lentoare. O liniște de dinaintea furtunii. Un cântec este menit neamului nostru: Deșteaptă-te române. Un cântec vechi, îndrăgit.

Vai de cei ce ne vor da cu piatra. Că ploaie de gloanțe, sânge și nimic vor fi. Pentru că și noi avem rude, neamuri. Și noi trebuie să trăim. Și noi avem demnitate. Pe care unii încearcă să ne-o calce în picioare. Mă refer aici la românii care munces peste graniță. Cu salarii minime la ei dar nouă ne par averi.

În timp ce ei stau protejați, își beau vinul și își fac somnul de amiază, noi muncim în soare, pe vânt și ploaie. Cum se numește asta dacă nu sclavie modernă?

Trebui, repet, trebuie și este imperios necesar ca fiecare dintre noi să fie unit cu celălalt. Pentru a rămâne uniți în cuget, în simțire.  Trebuie și este imperios necesar ca viața să nu ne fie ghidată de parlamentul European. De unde așa cum am auzit că diferite directive dintre cele mai rele pentru România ne vin.

Suntem Români și ne vom deștepta. Din somnul cel de moarte care s-a abătut asupra noastră. Sângele ne va curge iar prin vene latinește. Pentru că suntem latini. Nervoși.

Inima ne va bate iar pentru țară. Pentru rude, pentru popor. Nu știu cu cine se pun.

Aș înșira aici doar câteva lucruri care nu mai sunt ale noastre ci sunt cumpărate de străini. Dar sunt sigur că voi deja le știți…păduri, izvoare, mine de aur, etc.

În timp ce flegmatici vin și dau ordine pe pământul nostru.

Ne vom deștepta noi. Mai aveți doar răbdarea până răbdarea celor care sunt români adevărați, vorbesc românește le va ajunge la limită. Nu vom ezita a folosi orice mijloace pentru a ne bate și a obstrucționa tot răul de din afară.

Toate națiile parșive care ne calcă țara și cetățenii ca pe niște cârpe de șters pe jos în picioare.

Ultima oară când am fost în Germania mi se încercase o tentativă. Shnell-shnell, de către o individă. I-am spus direct în față că nu-i lagăr de concentrare. Iar dacă mă mai calcă mult pe nervi plec în România. Femeia s-a cumințit și și-a reamintit pe loc istoria și lagărele nazite. Și ce se întâmplase.

Nu. nu vă lăsați călcați în picioare românii mei. De către nimeni, niciodată. Pentru că suntem o țară și un neam viteaz! Pe puțini i-au încercat soarta așa cum ne-a încercat pe noi. Așa că luptați!