E clar că nu mă aflu în poziția de a da lecții celor mai vechi în domeniu. Totuși dacă stau să mă gândesc bine primul blog pe domeniu propriu, făcut cap-coadă de mine insumi. Cu instalări CMS, prin 2011, cum era pe vremea aia. Cu dezinstalări și reinstalări. Cu testări pluginuri.

Cu dezinstalări pluginuri, reinstalări teme, teme premium. Bătăi de cap cu teme premium, bug-uri. Nopți nedormite. Căutări de informații despre cum și cât, aș putea spune într-o oarecare măsură că d.p.d.v tehnic, la capitoll blogging și WordPress nu sunt chiar varză. Ba dimpotrivă. Dacă ai nevoie de un blog cu toate cele, cu toate pluginurile importante și strict necesare. Care să nu încarce blogul suplimentar. Cu viteză de încărcare acceptabilă, optimizat, cu certificat SSL, cu integrare în motoarele de căutare, Webmaster Tools, cu Google Analitycs, optimizat SEO, m-aș încumeta oricând să fac unul. Un blog nou nouț. Și mai mult de una două zile nu-mi ia. În funcție de timpul disponibil și de propagarea pe net a DNS-urilor. Chestii de care unii deja poate au uitat luându-se și concetrându-se pe scris.

Nu pot să spun că am aprofundat domeniul la nivel înalt. Dar pot face un blog nou nouț dacă îmi oferi un domeniu, un hosting, o temă și adresa ta de email. Așa că dacă ai nevoie de un blog CONTACTEAZĂ-MĂ AICI. Sau dacă ai ceva întrebări legate de disfunționalități, bug-uri, probleme diverse care apar sau îmbunătățiri îți stau la dispoziție.

Acest articol se referă la un plugin pe care l-am reinstalat, One Signal. Este unul folosit. Și presupune trimiterea de mesaje tip Push pentru articole noi pe care le postez.

Din varii motive îmi apărea o eroare. Nu mai trmititea Pushuri celor 14 abonați ai mei. Marwe număr, nu? Totuși…

Așa că în această seară mi-am găsit timp să văd ce și cum pot face. Dezvoltatorii nu au stat cu mâinile în sân și s-au mai modificat ceva treburi pe acolo. În principiu a rămas cam la fel. Același plugin WordPress pe care îl recomand tuturor celor care vor să facă treaba la un alt nivel.

Dacă vrei să-l descarci îl găsești AICI – One Signal.