Creierul este organul care consumă cea mai multă energie din corp și anume 20% din total. Din acest motiv este important ca să ne alimentăm cu mâncare sănătoasă și bogată în vitamine și nutrienți pentru o bună funcționare a creierului.

Dar nu este numai asta. La fel ca orice alt organ, când nu este folosit și antrenat, se atrofiază. Din acest motiv este bine să găsim activități care îl solicită precum învățarea unei limbi noi, jucând jocuri ca șah, citind, studiind, învățând skill-uri noi, completând integrame și practicând tot felul de activități mentale.

Un alt lucru benefic pentru creier este mișcarea, sportul. Alergatul zilnic sau regulat este foarte benefic pentru creier deoarece în timpul și după alergare se secretă niște hormoni în corp care sunt necesari pentru creier, și pentru ca acesta să funcționeze în parametrii optimi.

Când vine vorba de alimente, ciocolata, cacaoa, nucile, sau cocosul sunt foarte benefice pentru creieri ajutându-l pe acesta mai mult ca alte alimente și înbunnătățind cogniția.

Învățatul de chestii noi, mișcarea, cititul, alimentele ca ciocolata sau nucile, nu doar mențin creierul la o capacitate optimă dar îl și previn de la degenerare și chiar îi îmbunătățesc performanțele.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank