Nu mă simt îndatorit să învăț nicio limbă străină însă uneori chiar simt nevoia de a avea o ocupație, mai ales atunci când am mult timp liber la serviciu. Așa că îmi aleg câte o limbă străină și încep să fac câte o lecție sau două pe zi cu Duolingo, o aplicație pe care poți învăța limbi străine.
Dacă vrei să-ți faci cont pe Duolingo sau vrei să-ți descarci aplicația o poți face AICI.
Am mai vorbit și în trecut despre Duolingo, și nu neapărat de bine. Cert este faptul că nu poți învăța pur și simplu cu această aplicație pentru examene. Cred însă că pentru un job care necesită o limbă străină, precum cea germană sau franceză se poate învăța ușor pe Duolingo.
Am încercat să învăț sau mai bine spus să reîmprospătez cunoștințele de limba engleză și să le adâncesc cu Duo. Mi-a reușit în parte, am aflat cuvinte și expresii noi…moduri de folosiri noi ale unor verbe la diferite timpuri sau altele. Însă pentru ceea ce îmi doream eu, adică pentru un test de tip IELTS sau Cambrige nu poți pur și simplu învăța cu această aplicație, acum îmi este clar acest lucru.
O altă certitudine este că dacă ai un bagaj solid de limba engleză poți începe să înveți limba germană, franceză, italiană sau care o mai fi. Asta pentru că aplicația nu permite învățarea acestor limbi din limba română ci doar din limbi cu circulație mare, precum engleza.
Important este cred să știi cât mai bine limba ta națională pentru a începe să înveți alte limbi iar cunoașterea desăvârșită a vreunei limbi, fie ea și maternă nu cred că este posibilă din simplul motiv că odată ce te-ai apropiat de sfârșitul a știi tot ceea ce se poate știi despre o limbă aceasta se modifică și se modernizează. Apar noi DEX-uri, noi cuvinte în dicționare, reformulări, etc. Și atunci totul trebuie luat de la început și regândit. Iată deci că o limbă este un organ viu al unei națiuni, nu doar un sistem. Este sufletul unei națiuni care unește toții membrii ei printr-un singur cuvânt sau grai, mai bine spus.
Recunosc că nu sunt cel mai aprig cercetători de limbi, încerc însă pe cât se poate să mi-o însușesc pe a mea înainte de a cunoaște alta, mai bine.
Terminând cu filosofia și revenind la aplicația Duolingo aș mai zice doar că părerea mea despre aplicație nu s-a schimbat. Uneori este posibil să fie tradus greșit sau eronat engelza în română sau viceversa. Acest lucru poate pentru că nu s-au găsit transaltori mai buni care să muncească la ea, la aplicație. Totuși cu din engleză în germană sau din engleză în franceză s-ar putea să stăm mai bine. Așa că fă-ți și tu cont AICI pe Duolingo, descarcă aplicația și vezi ce poți face pentru a-ți îmbunătăți bagajul de cunoștiițe.
Este recomandat ca la început să mergi, să parcurgi ușor prin lecții, să te gândești la cuvinte și expresii și la ce o fi însemnând fiecare. Aplicația în sine este una cu un design plăcut, atractiv, și are chiar și opțiunea de a rosti fraze în limbile pe care le înveți pentru a putea astfel exersa și vorbitul. În cazul în care ai rostit sau nu ai rostit corect cuvintele sau propoziția care îți apare pe ecranul telefonului mobil ți se va spune dacă ai vorbit în modul în care se vorbește în respectiva limbă sau dacă mai ai de lucrat la pronunție.
Acestea fiind zise, nu ezita să-ți descarci aplicația AICI și să înveți măcar o limbă străină în plus față de engleză pe care mai toată lumea o știe. Recomand limba franceză pentru început. Baftă și succes!
Comenteaza