Se zice că unui om, nu trebuie să-i dai pește dacă îl iubești, ci să-l înveți să pescuiască. Un articol de blog pentru o persoană care nu a citit mult și nu a scris cât de cât, poate fi greu de conceput.

Dacă este să mulțumesc cuiva care mi-a trezit pofta de a-mi așeza gândurile dar și de a scrie articole care pot fi utile cuiva aș mulțumi lui Alex Negrea. Prima oară pe site-ului lui am văzut acolo un articol în care mai mulți bloggeri erau recomandați și apreciați. Nu mai știu cum am ajuns pe site-ul lui.

Dacă ar fi să mulțumesc pentru darul scrisului aș mulțumi profei mele de română din generală, învățătoarei mele care îmi făcea cadou cărți la premieri, și profei mele de română din liceu, cea mai bună profesoară, și nu glumesc, nu este mai bună ca ea, doamna Olaru. Nu știu pe unde mai trăiește, dacă este profesor universitar, dar este cea mai bună profesoară de limba română. O iubea, și se vedea asta. Transmitea dragostea, trezea interesul, avea răbdare cu elevii, și din generația mea erau și dificili, însă făcea față la toți. Avea dar.

Un articol de blog, de presă, postare, eseu, lucrare de licență, sau ce mai vrei tu, este simplu de conceput, atât timp cât ai ceva de zis, cât ai ceva de transmis, un sentiment. Ideile se preiau din sentimente, sentimente din idei. La început a fost instinctul de supraviețuire. Omul vâna. Apoi s-a intelectualizat. Alții vânau pentru cei care știau să scrie și să citească.

Probabil că cei care vor știi să scrie și să citească, fie ele și coduri de programare, vor domina, nu se știe pentru cât timp.

Lumea evoluează. Ne-am făcut cu bombe atomice, care pot pune capăt lumii, pot distruge tot de pe tera, din urma intelectualizării accentuate. Logici desăvârșite, rațiunii fără umanitate în ea. Poate și de aceea comuniștii persecutau intelectualii, pentru că aveau să știe ce va urma.

Rațiunea nu e rea, rațiunea pură, nu știu cine a scris Logica rațiunii pure, și dacă are vreo legătura cu asta, e rea. Doi plus doi nu fac patru mai niciodată. În matematică însă da.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank