Personal sunt adeptul organizării muncii și nu a făcutului totul alandala. Există desigur multe tehnici de organizare. Cea mai bună pe care am ales-o este tehnica Instant. Sau acum și aici. Adică, dacă îmi vine vreo idee de articol, îl scriu sau îl țin în mine până ajung la laptop, sau până scot telefonul din buzunar și-l scriu în Notes.

De cele mai multe ori articolele le scriu precum vorbesc. Adică vin cursiv, ca și cum aș spune o poveste cititorului. Și de 99% de ori fac bine că fac așa. Deoarece articolele nu sunt ticluite, eventual doar corectate de greșeli gramaticale sau de exprimare. Apropo, folosesc mult și dex-ul și alte ghiduri de limba română.

Așadar, când scriu un articol îl am deja în minte, este învârtită deja cheița. Asta înseamnă că tot ceea ce mai am de făcut este să dau curs invitației creierului de a scrie, iar cuvintele curg. Asta înseamnă că am trecut printr-un proces mental de gestație, care de cele mai multe ori este…greu.

Nu este întotdeauna așa. Unele articole precum advertoriale necesită research. Însă și acolo îmi aplic tehnica pe cât pot de mult, pentru că așa funcționez eu…spontan. Articolul parcă este deja scris, în mintea mea, și eu nu stau decât să-l trec pe blog.

Voi cum scrieți? Spontan sau gândiți înainte articolele?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank