Am fost dintotdeauna împotriva epatării. Pentru cine nu știe ce înseamnă epatare vă spun că acest termen definește pozarea cu mașini, obiecte, bijuterii, sau haine foarte scumpe, cu scopul de a impresiona pe cel/cei cu care persoana care epatează intră în contact. Acest lucru însă costă scump, și foarte scump.

Unii fac rată și datorii uriașe în bănci, doar pentru a-și cumpăra mașină cu care să impresioneze vecinul sau colegul de muncă. La un moment dat se trezesc că sunt terorizați de bănci cu telefoane, cu recuperatori pe cap, cu imposibiliatea de a plăti datoriile și cu faptul că banca le pune în față faptul că i-a luat ce are.

Așadar un prim sfat pe care pot să ți-l dau este să nu mai cumperi ce este foarte scump. Oprește-te din a cumpăra ultimul tip de autovehicul, haine ultimul răcnet, ultimul tip de iPhone, ș.a.m.d. Învață să duci o viață modestă și să ai portofelul plin. Tot ce este epatare, tot ce este cumpărat cu scopul de a impresiona, este o cheltuială de tip parazit. O cheltuială care îți consumă și nu îți aduce. Când vei avea surplus, vei putea să și epatezi, e ceva normal ca omul să mai epateze din când în când, cu limită totuși. Fă investiții în schimb. Investește cât de puțin zilnic. Să trecem dar la subiectul articolului de astăzi…

cum faci economii chiar dacă ai datorii

În primul rând ar trebui să știi că poți face economii chiar și când ai datorii. Este chiar indicat să faci acest lucru. Cum? Să spunem că ai datorii la mai multe persoane. Îți distribui banii în mai multe părți înțelegându-te cu acele persoane la care ai datorii să le plătești câte puțin, pe rând, la fiecare.

Cu siguranță te vor înțelege și vor aprecia când văd că ai intenția de a plăti. O parte din ce câștigi îi vei folosi pentru traiul zilnic, cu o parte îți plătești datoriile iar un procent mai mic, de exemplu 10% sau chiar 5% din ce câștigi economisește. Astfel îți formezi obiceiul de a pune bani deoparte încă de când ești în impas financiar.

S-ar putea ca ceea ce câștigi să se ducă pe nimicuri. Iei leafa sau ceea ce câștigi din afacerea ta și în câteva zile sau o săptămână rămâi fără nimic. Se întâmplă. Acesta este semn că cheltui prea mult. Ar fi bine atunci să începi să pui bani deoparte. Poți folosi o pușculiță. Dacă nu ai una iată aici pe acest link una. Dacă o folosești cum trebuie și dacă chiar pui bani în ea și te străduiești să economisești, chiar și puțin, este semn bun, ești pe calea cea bună.

De ce sunt importante economiile? Pentru că într-o zi s-ar putea să rămâi fără slujbă sau să ai nevoie de o sumă de bani pentru o problemă medicală de exemplu. Atunci te vei trezi și vei merge la rezervă și îți va prinde bine faptul că ai un ban pus deoparte. Se spune că este bine să pui măcar trei salarii sau de trei ori suma pe care o câștigi într-o lună, deoparte. Este ceva de bun simț și ar trebui să fie introdusă această noțiune financiară încă de la școala primară.

Așadar, hai să vedem cum, concret, poți face economii:

  1. Pune măcar un leu deoparte în fiecare zi, sau un EUR. Un singur EUR sau RON îți cer să pui deoparte, dar zilnic, zi de zi până când te vei afla pe patul de moarte. Îți cer mult? Nu cred. Formează-ți acest obicei ca și cum te-ai spăla pe dinți, sau ca și cum ai face duș sau ca orice altceva pe care îl faci zilnic și este un obicei indispensabil. Nu le vei simți lipsa acelor lei. Nu vei simți lipsa unui leu pe zi. Însă acei bani te vor ajuta mult când vei avea nevoie. Acei bani vor face diferența. S-ar putea să nu ai nevoie și cel mai probabil nu vei avea vreo urgență care să solicite spargerea pușculiței, însă este totuși bine și sănătos din punct de vedere financiar să faci acest lucru. Reține: un leu pe zi oricine poate pune deoparte, chiar oricine. Chiar și cei cu datorii. PUNE UN LEU PE ZI DEOPARTE INDIFERENT DE CÂȚI BANI CÂȘTIGI ȘI INDIFERENT DE CÂTE DATORII AI.
  2. Plătește întâi datoriile dacă ai datorii. În cazul în care ai datorii, important este să te ocupi de asta prima dată. Prima dată îți plătești datoriile sau din datorii, după care te gândești și la economisire. Ai rate la bănci? Se aglomerează? Te înghesuie facturile și te presează băncile? Poate ai cumpărat ceva ce era prea mult și de care nu aveai neapărat nevoie. Atunci vinde acel ceva și începe să plătești din datorii. Cineva spunea că datorii să nu faci decât dacă vrei să-ți cumperi locuință. Și chiar cred că așa și e. Nu trebuie să faci datorii pentru niciun lucru decât pentru a avea unde locui. Gândește-te că sunt persoane care mor de frig pe străzi zilnic. Așadar dacă ai unde să locuiești și ce pune pe masă la copii este un lux. Este un lux pentru multe persoane să aibă fie și 100 g de carne pe săptămână în timp ce tu te dai cu BMW-ul. Așa că strofocă-ți creierii și muncește din greu pentru a-ți achita datoriile. Acest lucru trebuie să-l faci prima dată și la lucrul acesta ar trebui să te gândești prima dată. După care, mai pui și câte un LEU sau un EUR deoparte, te poți lipsi cred de această sumă zilnic.
  3. Mai taie din cheltuieli. Știu că s-ar putea să te atragă tot felul de haine. Însă învață să renunți la haine scumpe, la telefoane scumpe, la ceea ce unii numesc figuri. Nu mai ești copil. Numai un copil se gândește cum să-și impresioneze colegii de școală sau vreun adolescent care vrea să-și impresioneze partenera. Nu. Poți purta și haine mai vechi. Unele haine vechi sunt bune. Iar dacă sunt bine spălate și miros frumos, nimeni nu-ți va zice nimic. Dimpotrivă, cei care știu cum stă treaba te vor aprecia.

PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank