Uneori ai doar nevoie de cineva care să te inspire să începi să miști ceva în domeniul la care ai visat mereu. Unora le place să picteze, altora să scrie sau să citească. Ideea e că trebuie să începi. Începutul este cel mai greu.

Unii, cărora le place să se exprime în scris, sau au ceva de spus își fac câte un blog, încep să scrie zilnic și au succes cu el. Despre cum se face un blog am scris aici.

Alții încep free cu blogul, și îl aranjează frumos, vrând doar să se exprime. Sunt și oameni care i-au mult mai în serios domeniul scrisului și se bagă pe cea mai profitabilă nișă: copywriting-ul.

Însă nu doar scrisul și pictura pot fi pasiuni, aveam un prieten căruia îi plăcea să vorbească la radio și și-a deschis o stație radio, și mai emitea din când în când având chiar câteva sute bune de ascultători. A renunțat însă. Ar fi putut face un podcast, mai ales că sunt la modă.

Altora le place muzica, le place să cânte, cântă sub duș, cântă pe ascuns, au voce însă nu îndrăznesc mai mult deși au potențial. Unora le place programarea. Știu tot felul de limbaje de programare și se pricep să facă tot felul de chestii interesante și chiar își găsesc câte un job în domeniu.

Cum faci bani din pasiunea ta?

Perfecționează-te!

Fie că este vorba despre programare fie că este vorba despre design sau orice alt tip de activitate o faci la modul la care îți place la început. Însă trebuie să depui efort și să-ți îndrepți energia și în a perfecționa ceea ce tu faci. Să o faci într-un mod profesionist. Nimănui nu-i pasă de un cineva care știe să facă ceva. Cei mai mulți îi preferă pe cei care o fac bine!

Promovează-te!

Începe prin a-ți face cont dacă nu cumva deja ai pe tot felul de rețele de socializare. Și începe să postezi clipuri sau texte. Nu prea are importanță că la început ești stângaci, că ai parte de hate. Încearcă să o faci cât de bine poți și să fi cât de natural poți tu, fie că este vorba despre YouTube, TikTok, Twitter, LinkedIn sau altele. Promovează-ți skill-urile. Dacă tu nu o faci, nimeni nu o va face în locul tău!

Pune-te în legalitate!

Dacă vorbim despre bani, și despre faptul că vrei să câștigi bani din pasiunea ta, trebuie să fi în legalitate. Vei avea nevoie de cel puțin un PFA pe care îl poți deschide AICI online cu doar câteva click-uri, și câștigi și 50 RON când îl deschizi. Fii atent însă la ce cod CAEN încadrezi activitatea, în așa fel încât să se potrivească cu ceea ce faci.

Persistă!

Începutul este mai greu, pe urmă urmează aventura! Însă la un moment dat pot apărea și neplăceri, ca în orice business. Persistă oricât de greu ți-ar fi și la sfârșit de carieră vei dori să te iei în brațe singur și să-ți mulțumești că te-ai ținut de treabă!

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank