Și nu mă refer aici la scrisul pe un blog ci scrisul de nuvele, romane, volume de poezii, etc. Habar nu am cum e în lumea lor, a scriitorilor. Nu am fost la cenacluri sau lansări d ecărți.

Probabil toți sau mai toți caută prestigiu, afirmare, recunoaștere, și o pâine  de mâncat. Aaa, și încă ceva, ca să fiu și puțin acid așa aș zice și că mereu Cărtărescu aspiră la Premiul Nobel și nu-l primește. Între noi fie vorba e și puțin arogant, i-am mai citit din operă dar nu prea mă prinde.

Ca scriitor mic, minuscul, necunoscut de nimeni sau mai nimeni care scoate și el o nuvelă, pot spune că e super. Când creezi personajele și atmosfera creezi o lume, o lume în care poți face ce vrei, că doar e opera ta. Aici e marele beneficiu dintre bloggeri și scriitori de opere literare. Ai libertate mai mare. Ești un creator, de oameni, de împrejurări, de obiecte, de tot ce poate fi posibil într-o nuvelă sau un roman.

Am terminat anul trecut de scris primul meu manuscris de peste 20.000 de cuvinte, nici nu știu dacă să-i zic nuvelă, în orice caz este o poveste și care pe mine m-a ținut ocupat. Scriam cam 1000 de cuvinte pe zi, dar când trebuia scriam și mai mult, adică când simțeam că nu trebuie să mă opresc.

Nuvela e aici pe link, e gratuită. Mi-a făcut plăcere să o scriu, plăcere care probabil o va simți și cititorul, pentru că pentru unele chestii dintre oameni plăcerea e comună, deși gusturile pot diferi, cam majoritatea suntem de acord între ce e plăcut și c enu, spre exemplu nu e plăcut să înduri ger și să rabzi frig. Sau e plăcut să stai într-un jacuzii, eventual și cu vreo pițipoancă lângă tine.

Scriu și acum. Când eram mic visam să fiu mare pictor, dar se vede bine că de scris am ținut mai mult, poate și pentru faptul că mă pot exprima mai bine, și e și mai puțin costisitor.

Ca scriitor, și nu ca blogger, pot spune că e eliberator. Încercați doar să spuneți liber pe o hârtie tot ce gândiți, fără rețineri. Nu e neapărat să publici dar te va face mai calm și te va pune în postura în care vei medita mai mult. Aaa, și încă ceva, se spune că un scriitor se descurcă oriunde.

Spor la scris!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank