Primul meu telefon mobil a fost unul cu clapetă, cu ecran cu cristale lichide, alb-negru, și cu antenă care se scotea pentru semnal. Un Motorola parcă. În clapetă era doar partea cu microfonul și aceasta acoperea tastele prin îndoire.

Acela mi l-am luat ca și cadou mie însumi în perioada în care dădeam BAC-ul ca liceean, prin 2003. L-am cumpărat de la un coleg de clasă. A fost primul meu telefon.

Apoi mi-am cumpărat unul ceva mai modern, era tot cu taste dar cu display color. Era mișto pe vremea aceea. Era un Alcatel cred.

După care mi-am cumpărat un Nokia. Era un 3210 parcă. Majoritatea aveau Nokia pe atunci. Bateria ținea foarte mult timp încărcată.

blank

 

Am mai deținut și alte telefoane. Zeci modele de la diferite mărci. Cele de mai sus le-am notat doar ca punct de reper în timp pentru a arăta cum au evoluat. Și cum am evoluat noi ca societate o dată cu ele.

În sfârșit apăruseră și telefoanele cu ecran tactil. Mi-am cumpărat un Nokia cu sistemul de operare pe care îl avea acesta pe atunci. Simbian parcă se numea sistemul de operare și nu mai țin minte dacă puteai sau nu descărca aplicații. Cert e că puteai căuta pe web color.

A urmat în sfârșit un Samsung și puteam descărca aplicațiii.

Au urmat apoi o serie de smartphone-uri cu Android.

După care mi-am cumpărat iPhone 4s și așa am început seria cu iPhone-urile. Am ajuns până la iPhone 7.

Acum am un Samsung A20e de care sunt mulțumit.

Telefoanele în timp au evoluat mult și cu viteză uimitoare. Un smartphone de acum e mai performant decât era cel mai performant calculator din cabinetul de informatică, pe vremea aceea, prin 2003.

Voi ce telefon dețineți?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank