Cândva o să ne dăm seama, cel mai probabil, că pământul și statutul social nu e totul. Trandafirii nu se vorbesc între ei și ce ai putea spune despre ei? Ai putea spune că se invidiază unul pe altul? Cum vine asta? Suntem efemeri. Când scriu, scriu despre orice.

Viața este scurtă. Dacă stai tot timpul cu ochii pe oala cu presiune nu o să se întâmple nimic deosebit. Își va face doar treaba. Va fierbe supa și va elimina abur. Nu suntem oale subt presiune. Nu suntem mașini. Nu suntem telefoane mobile, nici ecranele lor.

Ne uităm tot mai des în ultima perioadă unii la alții de parcă ne-am vorbi pe Telegram. Ne auzim parcă ne-am vorbi la telefon. Te-ai întrebat vreodată, de ce oare? Poate că am evoluat din punct de vedere tehnic însă emoțional suntem 0.

Nu mai avem dragoste, nu mai avem milă, până și mașinile manifestă uneori, mă refer la AI, milă mimată. Însă noi nu o mai avem nici măcar pe asta, mă? Față de un om care e în nevoie? Am ajuns mai rău ca un robot. Cruzi, unii cu alții. Ne omorâm. Și aș pune pariu și aș câștiga dacă aș spune că dacă am lăsa inteligența artificială să-și facă de cap, și ar evolua, nu s-ar distruge pe sine, nu și-ar face rău singură, sau suratei.

Însă noi ne facem. De ce? Oare de ce întreabă-te? De ce primește omul o pedeapsă? Pentru că greșește. Și dacă greșește…ce a greșit? Care legi le-a încălcat? Mă înțelegi?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank