E un sistem astfel construit democrația încât conduce la infracționalitate. O spun și bogații lumii. Din gura lor auzi că nu plătesc taxe și impozite. Poți să alegi: ești infractor și trăiești sau 100% curat și pieri. Sută la sută curat nu ai cum oricum pentru că dacă muncești și ai un loc de muncă muncești la patron, care oricum înșeală statul. Așa că și tu ești corupt fără să o știi. Sau o știi dar taci.

Iar pe cei curați îi vezi cerșind prin cimitire. Prezumția de nevinovăție e doar o idilă, romantică. Ești presupus drept infractor decând ești luat în evidență, de când te-ai născut. Jungla nu mai e cu tigrii și cămile. Jungla e acum cu betoane și boliduri, și arme.

Familia nu mai pune preț pe ce știi ci pe câți bani ai. Cu toate astea dacă ar rămâne fără tine s-ar destrăma inevitabil.

Dumnezeu nu mai există decât în foile imprimate la imprimeria bănci naționale. Cei cu informația conduc. Nu mai au valoare nici banii. Care oricum nu au avut valoare nici înainte, dar tu nici nu ți-ai dat seama de asta. Pentru că toți îi au sau îi obțin cumva. Pentru că toți trag doar pentru ei. Când defapt nu pentru ei ci pentru sistem.

Pe alocuri pâlcuri de putere sau pâlcuri de omenie. Tați care dau în mintea copiilor și mame denaturate.

Adulți triști dezamăgiți că nu au făcut nimic în viață, poate doar au încercat să-i simtă gustul, poate doar au trăit-o la maxim. Printre ei sunt și eu.

Succese personale nerecunoscute. De cele mai multe ori nerecunoscute de propria persoană, de tine însuți. Asta pentru că vrei mai mult și ai fost educat să nu fii mulțumit. Asta până ajungi să fii mulțumit că ai ce pune pe masă, mulțumit și fericit că ești în viață.

Amici și prieteni dacă nu morți fizic muriți oricum.

Pedeapsă. Arest la domiciliu legal. Impus de alții cu care tu nu ai nicio legătură. Când se puteau găsi soluții la câte minți luminate avem, la câți cercetători bine îmbrăcați și genii nebune cerșind…

Dramă. Viață. Viața oricum își pune cuvântul și câțiva supraviețuiesc. Merg mai departe pentru a vedea viitorul răsărit. Și viitorul apus. Poate par nebun. Nu că m-aș fi considerat normal vreodată, dar oare nu nebunii spun adevărul?

Așa le văd acum. Globuri de cristal sunt create de părinți pentru a ascunde copiilor jungla. Până se sparg și te trezești față în față cu cel mai dur adversar din ring…realitatea!