Nu ştiu dacă am mai vorbit aici pe blog despre această aplicație dar chiar dacă am făcut-o o să o mai fac o dată. Această aplicație, a devenit aproape un cult printre cele din categoria din care face parte. De-altfel te şi arde la buzunar când o cumperi.

Motivul care o face să fie aşa e faptul că este o aplicație minimală şi în acelaşi timp fancy.

Clear Todos este o aplicație pentru iPhone, cu plată, minimală, simplă cu un design plăcut şi concentrată pe liste şi itemi într-un mod cât mai simplist şi uşor de utilizat.

Aproape îmi pare rău că am dat bani pe ea la cât e de simplă. Mă bucur totuşi că am cumpărat-o pentru că dă rezultate…mai multe sarcini bifate duse la bun sfârşit. Ceea ce defapt şi doream de la o astfel de aplicație…rezultate clare, palpabile.

Desigur că Clear nu este doar o aplicație de tip To-do. Este mai mult decât atât. O poți folosi şi pentru a crea o listă de cumpărături. Pentru că e versatilă.

Să o descriu un pic în cuvinte după care o să pun şi print-uri cu aplicația în uz.

Pentru a crea un item, un task de îndeplinit trebuie doar să glisați de sus în jos. Task-ul va căpăta o culoare care default este roşie. Intensitatea culorii scade de sus în jos pentru fiecare task. Astfel ele pot fi aşezate pe priorități. Cele mai intense mai importante decât cele mai slabe în intensitate.

De la dreapta la stânga glisând se şterg iar de la stânga la dreapta se marchează ca îndeplinite.

Listele se creează la fel ca şi task-urile, de sus în jos. La fel variază în intensitate. Însă default sunt de culoare albastră.

Temele, culorile se pot schimba. La fel şi sunetele. Cel mai mişto mi s-a părut cel 8-bit. Îl poți încerca, dar dacă vrei să-l foloseşti va fi o plată adițională.

De-asemeni mai poți crea reminder-uri pentru fiecare task în parte.

Iar ceea ce mi se pare mişto e faptul că atunci când creezi o listă nouă îți apare un citat inspirațional celebru. Uneori le mai postez şi pe Twitter, Insta sau FB.