Cum v-am obișnuit în review-urile de aplicații, o să vorbesc doar de aplicații pe care le-am achiziționat și utilizat înde-ajuns timp încât să-mi fac o părere fermă. Asăzi este rândul lui Clear Todos, o aplicație pentru dispozitivele marca Apple. Dar să trecem mai întâi printr-o succintă și folositoare introducere.

Ce sunt task-urile

Viața noastră este în mare parte, atât la muncă cât și acasă, alcătuită din lucruri de făcut, task-uri sau to-dos (în limba engleză) sau sarcini. Acestea pot fi plăcute, simple obligații sau dorințe personale.

Cineva inteligent spune la un moment dat: “Fă ce trebuie când trebuie și vei ajunge să faci ce vrei când vrei”. Crearea unui task presupune și îndeplinirea lui. Prin urmare este o obligație…un lucru care trebuie.

Atât obligațiile (plătit o factură, terminat un proiect) cât și lucrurile plăcute (citit o carte, ieșit la un film) pot fi task-uri și pot fi incluse pe o listă de lucruri pe care trebuie sau vrem să le facem.

Importanța notării task-urilor

În primul rând vreau să subliniez importanța task-urilor și a notării lor pe un carnețel sau foaie de hârtie. Iar dacă mediul de notare este digital, o aplicație de exemplu, care mai este pe deasupra și una plăcut de utilizat, cu atât mai bine.

A fi o persoană organizată și care își duce sarcinile la bun sfârșit este esențial în cele mai multe domenii de activitate dar și în viața cotidiană. Freelanceri de toate felurile, grafic designeri, programatori, bloggeri sau alte profesii necesită de cele mai multe ori o bună organizare a timpului și nu numai.

Dacă vrei să fii o persoană fericită (nu zic de succes, pentru că fiecare percepe succesul altfel) o bună organizare a timpului liber și cel petrecut muncind este importantă. Pentru a nu-ți supra-aglomera mintea cu lucruri importante, pe care trebuie sau/și vrei să le faci, acestea pot fi notate. Majoritatea persoanelor de succes cam așa procedează.

Aplicația Clear Todos

Clear este cea mai cunoscut, simplă, clară și utilizată aplicație de tip To-Do list din App Store. Ce o face atât de specială și încă foarte vândută? Poate faptul cum arată –  design clar, simplu, elegant și ușor de utilizat, de unde și numele.  Funcționalitățile sunt doar cele strict necesare.

Clear este o aplicație minimalistă care nu-ți dă multe bătăi de cap. Singurele lucruri pe care va trebui să le faci vor fi setarea de taskuri sau liste de task-uri și marcarea lor ca îndeplinite.

Task-urilor li se pot adăuga reminder-uri. Lista de task-uri și lista cu liste de task-uri este construită sub forma unui gradient (culoarea default este roșu pentru task-uri și albastru pentru liste). Culoare scade în intensitate pe măsura ce scad și task-urile în importanță. Așa că dacă vrei să prioretizezi anumite lucuri de făcut nu va trebui decât să draghezi task-ul mai sus, iar acesta va avea o culoare mai intensă, semn că este mai important.

Ce poți pune în aceste liste? Poți face chiar și o listă de cumpărături de exemplu, sau poți nota lucruri pe care trebuie să le faci…To-Dos.

Task-urile sau listele de task-uri se creează foarte ușor prin glisare. De sus în jos. Ștergerea sau marcarea ca îndeplinite se face prin aceeași metodă, de la stânga la dreapta. Aplicația se bazează în principal pe funcția slide (glisare).

Clear vine cu mai multe teme de culoare. Cea default fiind, cum am mai spus, de culoarea roșie. Dacă vrei să schimbi sound-ul aceasta se face contra-cost. Cel mai fain mi se pare cel de 8Bit. Însă le poți testa gratuit pentru o perioadă de timp. Mai există câteva setări suplimentare, însă cum am spus și mai sus: totul minimal, simplu și rapid.

Clear este o aplicație aşa cum probabil ar trebui să fie toate aplicațiile de productivitate, cu un design minimalist, fără tot felul de funcții suplimentare care nu îşi au rostul. Poți seta repede taskuri şi la fel de repede le poţi marca ca îndeplinite. Eu zic că își merită cei 4,99 Euro.

Download