Și dacă da…ce? În calitate de scriitor, declarat, se presupune că trebuie să și citești, altfel nu-ți dezvolți vocabularul, cunoștințele, etc. Vă întreb dacă citiți cărți…?? Și dacă da, ce fel? Ce cărți?

Într-o vreme citeam cărți de self-help și am o colegă de muncă care citește self-help la greu. Mi se par o porcărie, și singura chestie benefică la self-help e că te țin ocupat, și, poate, îți oferă unul sau mai multe orgasme intelectuale. În rest sunt bani dați degeaba.

Eu citesc ce prind. Ultima carte citită a fost una de economie: Comportament Inadecvat, scrisă de Richard H. Thaler, laureat al premiului Nobel. E o carte nu doar de specialitate dar poți să și înțelegi ceva din ea ca amator.

O altă carte interesantă a fost Company Of One, scrisă de Paul Jarvis, despre cum micile companii vor domina în viitor, în defavoarea celor mari. Despre cum mai mult și mai mare nu e neapărat mereu mai bine. Și despre cum trebuie să pui o limită superioară venitului ca, companie, pentru a-ți rămânea timp și pentru tine ca administrator să trăiești viața.

Am mai citit și prima carte apărută în Europa împotriva lui Hitler, se numește Tehnica loviturii de stat. Pentru scrierea ei autorul a fost condamnat mulți ani, fiind deținut politic, Curzio Malaparte. Am găsit-o greu de vânzare, dar am găsit-o. E o carte politică dar care mă interesa.

Am mai citit Scrisorile dintre Freud și Jung, părinții psihiatriei, o carte voluminoasă de 800 de pagini. I-am făcut și un resume. Se zice că cine o citește e ca și cum ar fi terminat o facultate de psihologie. Ca și chestie interesantă…Freud era dependent de Cocaină până la moartea tatălui său.

Am mai citit Coranul, despre care nu am ce să discut, fiind o carte religioasă, și nu, nu m-am convertit, tot creștin sunt, am citit-o pentru cunoaștere.

Beletristică mai puțin…două cărți de Dostoievski încă necitite: Demonii și Adolescentul. Cam asta am citit anul acesta și comandat anul acesta în materie de cărți

Voi citiți cărți? Sau doar vizionați filme? Ce cărți ați citit anul acesta? Care a fost ultima carte citită?

Update: era să uit…am mai citit și Constituția României.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank